PDL, „profund îngrijorat” de intenția lui Dragnea ca Bucureștiul să intre în Regiunea Muntenia

PDL, profund îngrijorat de intenția lui Dragnea ca Bucureștiul să intre în Regiunea Muntenia
Publicat: 19/07/2013, 11:46
Actualizat: 20/03/2017, 16:07

PDL București critică ideea introducerii municipiului București și a județului Ilfov în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia, menționată ca posibilă de către vicepremierul Liviu Dragnea, menționând că cere premierului și USL să anunțe public care este proiectul lor pentru regiunea București-Ilfov.

„Liviu Dragnea și USL continuă capodopera mentorului lor Nicolae Ceaușescu și vor o regiune în care nu Bucureștiul să fie Capitala, ci alte orașe controlate de baronii locali ai USL! PDL București își exprimă profunda îngrijorare față de intenția vicepremierului USL Liviu Dragnea ca Bucureștiul să facă parte din „Regiunea Muntenia” care, în opinia baronului socialist, ar urma să aibă ca și capitală un alt oraș decât actuala Capitală a țării. PDL reamintește baronului Dragnea că Bucureștiul este orașul care dă cea mai mare parte din PIB-ul acestei țări, în care șomajul are cotele cele mai scăzute și unde s-au concentrat cele mai multe investiții financiare în ultimii ani”, se arată într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX.

PDL București menționează că este drept că bucureștenii, „în mod tradițional oameni cu viziune de dreapta, nu sunt pe placul socialiștilor din USL, însă acest lucru nu-l îndreptățește pe baronul Dragnea să izoleze Capitala într-o regiune în care Bucureștiul nu este centrul”.

„De când primarii USL au pus stăpânire pe București, nici un proiect important pentru Capitală nu s-a realizat, orașul nu evoluează, iar aleșii USL se sfâșie între ei pe banul public. «Echipa» USL de la Capitală s-a dovedit a fi doar o mare minciună, în spatele căreia nu se ascund decât furtul și setea de bani publici. Știind că este doar o chestiune de timp până când bucureștenii vor alunga de la conducerea Capitalei «echipa» USL, baronul Dragnea anunță dizolvarea Bucureștiului într-o regiune care nu va avea drept centru actuala Capitală a țării. PDL cere imperios USL-ului și premierului Victor Ponta să anunțe public și asumat care este proiectul lor pentru regiunea București-Ilfov. Totodată, PDL cere celor șapte primari USL din Capitală să aibă curajul de a se opune directivei de partid și să apere interesele fiecărui bucureștean, care trebuie să fie reprezentat pe măsură în viitoarea regiune. PDL București nu împărtășește sub nici o formă ideea socialiștilor de a minimiza rolul Capitalei. Mai mult, PDL București va prezenta, într-o perioadă scurtă de timp, viziunea sa pentru ca Bucureștiul să devină cel mai important centru de afaceri și investiții din regiune”, se mai arată în comunicat.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la o dezbatere despre regionalizare care a avut loc la Ploiești, referindu-se la posibilitatea includerii Capitalei și a județului Ilfov în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia, că sunt toate șansele ca acest lucru să se întâmple.

„Cred că sunt toate șansele ca acest lucru să se întâmple”, a spus Dragnea.

Anterior, la aceeași dezbatere, senatorul Gabriela Vrânceanu Firea a afirmat că susține introducerea municipiului București și a județului Ilfov în regiunea Sud Muntenia.

Tags: