Dora Vulcan
09.04.2019
Știri

Pe Longin o lasă „rece” explicațiile lui Lazăr: În mâna lui stătea DECIZIA. A semnat toate ABUZURILE de acolo!

Pe Longin o lasă „rece” explicațiile lui Lazăr: În mâna lui stătea DECIZIA. A semnat toate ABUZURILE de acolo!
Lucia Hossu Longin, realizator al documentarului de televiziune "Memorialul durerii" îi reproșează procurorului general Augustin Lazăr faptul că "nu are nicio secundă dimensiunea culpei sale" și spune că actuala sa evoluție în carieră se datorează celei pe care a avut-o, ca procuror comunist la Aiud

Realizatorul de televiziune spune că explicațiile date marți de procurorul general Augustin Lazăr pe cazul Iulius Filip sunt „manipulatoare”.

Hossu Longina a declarat, într-o intervenție telefonică pentru Antena 4, că experiența sa de realizator de televiziune de 30 de ani la „Memorialul durerii” și zecile de interviuri pe care le-a făcut cu ofițeri din perioada comunistă infirmă explicațiile date marți de Augustin Lazăr, pentru că, contrar celor susținute de actualul procuror general, „în mâna lui stătea decizia și a semnat toate abuzurile realizate acolo (la Aiud – n.r.)”.

Ea spune că „lipsa conștiinței” îl face pe Augustin Lazăr „să nu aibă dimensiunea culpei sale” și atribuie ascensiunea lui Lazăr în carieră după 1989 activității sale din perioada în care era procuror la Aiud.

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, marți, că nu are nicio emoție privind verificarea pe care CNSAS o face în cazul referitoare la acuzațiile că ar fi refuzat să-l elibereze de două ori pe disidentul anticomunist Iulius Filip, precizând că nu este ofițer al fostei Securități.

„În ultimele zile câteva instituții de presă mi-au atribuit fapte pe care nu le-am făcut. Mi-au pus etichete de natură să mă decredibilizeze ca om, magistrat, român. E prima oară când mi se intâmplă așa ceva și e sfidător pentru un procuror cu o carieră îndelungată. În acest context doresc să fac precizările că nu sunt ofițer, agent al fostei Securități sau al unui serviciu de informații. Am făcut și eu Armata și sunt rezervist al Armatei Române. Sunt plin de mândrie că am fost genist la o unitate din Timișoara și sunt și acum trecut în rezerva Armatei Române. Acest fapt e demonstrat de concretizările în adeverințele CNSAS eliberare începând cu 2009, 2014 și 2019, lucruri care pot fi verificate. În cursul anului trecut, CSM pentru a se asigura că nu are colaboratori printre membri săi a mai cerut o verificare, iar în februarie a venit cu ultima adeverință”, a declarat Augustin Lazăr, într-o declarație de presă.

Procurorul general a precizat că nu a instrumentat dosare penale vizând fapte împotriva regimului comunist.

Foto: Mediafax Foto

Inchide