Pe un drum național din România a apărut un indicator bizar. Răspunsul autorităților – FOTO

Pe un drum național din România a apărut un indicator bizar. Răspunsul autorităților - FOTO
Publicat: 09/02/2015, 16:19
Actualizat: 09/02/2015, 18:01

Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, Ovidiu Laicu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că panoul rutier a fost montat de constructorul șoselei de centură a Sucevei fără acordul administratorului drumului, DRDP Iași, ceea ce este „la limita penalului”.

El a spus că a dispus înființarea unei comisii de anchetă la Secția Suceava a Direcției Regionale Drumuri și Poduri Iași pentru că timp de 24 de ore nu a fost observată această greșeală.

„Juriștii noștri studiază modul de sancționare a constructorului”, a afirmat Laicu.

El a mai spus că toate datele care ar fi trebuit înscrise pe panoul rutier au fost transmise corect și nu își explică de ce firma care a executat acest indicator a trecut acele informații eronate.

Ovidiu Laicu a subliniat că situația este „de o gravitate foarte mare” pentru că a fost montat un semn de circulație fără acordul administratorului drumului.

El a precizat că panoul rutier a fost montat sâmbătă după-amiază și a fost îndepărtat duminică seară.

Duminică, MEDIAFAX relata că toate datele de pe indicatorul rutier aflat pe DN 17, la ieșirea de pe un tronson al șoselei de centură a Sucevei, sunt eronate, arătând că între Dej și Cluj-Napoca ar fi o distanță de trei kilometri, în realitate fiind 56 de kilometri, iar de la Suceava la Gura Humorului ar fi 145 de kilometri, în condițiile în care aceasta este de 36 de kilometri. Același indicator arăta că de la Suceava la Câmpulung Moldovenesc sunt 148 de kilometri, în realitate distanța fiind de 58 de kilometri

Pe indicatorul rutier este menționat și că de la Suceava și până la Bistrița ar fi 159 de kilometri, în condițiile în care distanța este de 187 de kilometri.

Conform indicatorului, de la Suceava și până la Dej sunt 179 de kilometri, în condițiile în care distanța reală este de 251 de kilometri, iar până la Cluj Napoca – 182 de kilometri, când distanța este de 310 kilometri.

Cu doar 400 de metri înaintea acestui indicator este montat, de mai mulți ani, un alt panou rutier pe care sunt scrise datele corecte.

Lucrările la primul tronson al șoselei de centură a municipiului Suceava sunt aproape finalizate, în prezent fiind instalate indicatoare rutiere și se încheie montarea de parapete.

Primul tronson al șoselei de centură a municipiului Suceava, de 5,2 kilometri, care face legătura între DN 2 și DN 17, urma să fie deschis la sfârșitul lunii decembrie 2014, dar termenul a fost prelungit până la mijlocul lunii ianuarie, iar acum se estimează că săptămâna viitoare ar urma să fie recepționat.

CNADNR a selectat, în 5 noiembrie 2014, asocierea formată din firmele bucureștene Teo Trans și Straco pentru a finaliza lucrările la tronsonul de 5,2 kilometri al șoselei de centură a Sucevei, care face legătura între DN 2, zona Pătrăuți, și DN 17, în localitatea Șcheia, iar termenul de execuție a lucrărilor, conform contractului, era de 45 de zile, valoarea totală fiind de 5,8 milioane de lei.

Lucrările la acest tronson erau realizate 97 % la data la care a fost semnat contractul, iar pentru a fi deschis circulației trebuiau reabilitați 4.000 de metri pătrați care au fost deteriorați din cauza stopării lucrărilor, executate marcaje și montate parapete metalice pe o lungime de 6,1 kilometri. Totodată, s-au montat 165 de stâlpi de iluminat, în condițiile în care vor fi luminate pe timp de noapte atât intrarea de pe DN 2, cât și sensul giratoriu din zona de intrare pe DN 17, așa numitul „zid al morții”, unde din cauza unui pilon de la un pod al șoselei de centură s-au produs mai multe accidente soldate cu decesul a patru persoane.

CNADNR a reziliat în 15 septembrie 2014 contractul de execuție a lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Suceava cu firma SCT, fostă SCCF-Grup Colas, întrucât aceasta nu a respectat termenele de finalizare a lucrării.

Pentru celelalte două tronsoane ale acestui drum, realizate în proporție de 80 la sută, ar trebui alocată o sumă de 80 de milioane de lei.

Lucrările la șoseaua de centură trebuiau terminate inițial în 2012, dar au fost extinse termenele mai întâi pentru noiembrie 2013, apoi pentru iulie 2014, constructorul angajându-se ulterior să termine primul tronson la 15 septembrie 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor