Pelerinii trebuie să se înscrie ONLINE pentru slujba pe care o va ține PAPA FRANCISC în România. SFATURILE organizatorilor

Pelerinii trebuie să se înscrie ONLINE pentru slujba pe care o va ține PAPA FRANCISC în România. SFATURILE organizatorilor
Publicat: 28/02/2019, 16:24

Papa Francisc va ține o liturghie în Sanctuarul Marian de la Șumuleu Ciuc. Reprezentanții celor patru episcopii catolice din România au anunțat că un site special va fi deschis de pe 1 martie, pentru ca oamenii care vor să participe la ceremonie să se poată înregistra, scrie Ziar Harghita.

Sunt așteaptați 300.000 de pelerini, iar organizatorii îi încurajează să se înregistreze mai degrabă în grupuri, decât individual, deși și acest lucru este posibil, și să aleagă să vină cu alte mijloace de transport decât mașina personală, deoarece accesul în oraș cu autoturisme va fi restricționat din 31 mai.

„La astfel de evenimente, cunoscând și experiențele anterioare de la vizitele Suveranului Pontif sau de la cele ale Papei Francisc, și faptul că se derulează în prezența unor mase mari de participanți, trebuie să nu uităm de condițiile speciale care se impun. Este important de știut că se dorește ca și la Șumuleu Ciuc să se asigure normele de siguranță, dar și spațiul necesar de unde să se poată și vedea evenimentul”, a declarat Böcskei László, episcopul diecezei romano-catolice de Oradea.

Pelerinii trebuie să se înscrie ONLINE pentru slujba pe care o va ține PAPA FRANCISC în România

La locul pelerinajului, o suprafață de aproximativ 10 hectare va fi împrejmuită cu gard, aceasta fiind așa-numita zonă protejată, în care vor avea acces doar cei care s-au înscris pe site și care au bilete.

„Înscrierea este importantă pentru a ști un număr cât mai exact al persoanelor care vor participa la eveniment”, a spus preotul Olah Zoltan, reprezentantul Arhiepiscopiei de Alba-Iulia.

Site-ul pontifex.ro, creat special pentru eveniment, va putea fi accesat de pelerini de pe 1 până în 31 martie, cu posibilitatea de prelungire a termenului, la decizia organizatorilor. Site-ul prevede diferite categorii pentru participanți, care se pot înscrie individual sau în grupuri, respectiv familii.

Organizatorii avertizează că cei care nu vor avea bilet emis în urma înregistrării pe site vor putea participa la pelerinaj, dar nu vor avea acces în zona protejată, ei putând să vadă evenimentul de la distanță, pe ecrane.

Un alt aspect subliniat de organizatori a fost acela al necesității ca pelerinii să fie nevoiți să vină în noaptea de dinainte la locul pelerinajului, pentru a avea timp să treacă de filtrele de securitate.

Între 31 mai și 2 iunie, Papa Francisc se va afla în România și va merge la București, Iași, Blaj și la Sanctuarul Marian de la Șumuleu Ciuc.

Pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Șumuleu Ciuc, închinat Fecioarei Maria, este considerat cel mai mare de acest fel din Europa Centrală și de Est. Locul de pelerinaj se află pe dealul Șumuleu, pe care, de obicei, pelerinii îl urcă încă de la primele ore ale dimineții, după ce petrec noaptea în rugăciune, în Catedrala franciscană din Șumuleu Ciuc.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului