Pelerinii trebuie să se înscrie ONLINE pentru slujba pe care o va ține PAPA FRANCISC în România. SFATURILE organizatorilor

Pelerinii trebuie să se înscrie ONLINE pentru slujba pe care o va ține PAPA FRANCISC în România. SFATURILE organizatorilor
Publicat: 28/02/2019, 16:24

Papa Francisc va ține o liturghie în Sanctuarul Marian de la Șumuleu Ciuc. Reprezentanții celor patru episcopii catolice din România au anunțat că un site special va fi deschis de pe 1 martie, pentru ca oamenii care vor să participe la ceremonie să se poată înregistra, scrie Ziar Harghita.

Sunt așteaptați 300.000 de pelerini, iar organizatorii îi încurajează să se înregistreze mai degrabă în grupuri, decât individual, deși și acest lucru este posibil, și să aleagă să vină cu alte mijloace de transport decât mașina personală, deoarece accesul în oraș cu autoturisme va fi restricționat din 31 mai.

„La astfel de evenimente, cunoscând și experiențele anterioare de la vizitele Suveranului Pontif sau de la cele ale Papei Francisc, și faptul că se derulează în prezența unor mase mari de participanți, trebuie să nu uităm de condițiile speciale care se impun. Este important de știut că se dorește ca și la Șumuleu Ciuc să se asigure normele de siguranță, dar și spațiul necesar de unde să se poată și vedea evenimentul”, a declarat Böcskei László, episcopul diecezei romano-catolice de Oradea.

Pelerinii trebuie să se înscrie ONLINE pentru slujba pe care o va ține PAPA FRANCISC în România

La locul pelerinajului, o suprafață de aproximativ 10 hectare va fi împrejmuită cu gard, aceasta fiind așa-numita zonă protejată, în care vor avea acces doar cei care s-au înscris pe site și care au bilete.

„Înscrierea este importantă pentru a ști un număr cât mai exact al persoanelor care vor participa la eveniment”, a spus preotul Olah Zoltan, reprezentantul Arhiepiscopiei de Alba-Iulia.

Site-ul pontifex.ro, creat special pentru eveniment, va putea fi accesat de pelerini de pe 1 până în 31 martie, cu posibilitatea de prelungire a termenului, la decizia organizatorilor. Site-ul prevede diferite categorii pentru participanți, care se pot înscrie individual sau în grupuri, respectiv familii.

Organizatorii avertizează că cei care nu vor avea bilet emis în urma înregistrării pe site vor putea participa la pelerinaj, dar nu vor avea acces în zona protejată, ei putând să vadă evenimentul de la distanță, pe ecrane.

Un alt aspect subliniat de organizatori a fost acela al necesității ca pelerinii să fie nevoiți să vină în noaptea de dinainte la locul pelerinajului, pentru a avea timp să treacă de filtrele de securitate.

Între 31 mai și 2 iunie, Papa Francisc se va afla în România și va merge la București, Iași, Blaj și la Sanctuarul Marian de la Șumuleu Ciuc.

Pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Șumuleu Ciuc, închinat Fecioarei Maria, este considerat cel mai mare de acest fel din Europa Centrală și de Est. Locul de pelerinaj se află pe dealul Șumuleu, pe care, de obicei, pelerinii îl urcă încă de la primele ore ale dimineții, după ce petrec noaptea în rugăciune, în Catedrala franciscană din Șumuleu Ciuc.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Un bărbat a fost atacat de urs în Bistrița-Năsăud! Victima a fost transportată de urgență...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor