Percheziție în celula lui Oprescu. Ce au ridicat polițiștii de la Arestul Central

Percheziție în celula lui Oprescu. Ce au ridicat polițiștii de la Arestul Central

Avocatul precizează că Oprescu trebuie să își administreze șase doze de insulină pe zi și că acestea se aflau într-un frigider, în afara celulei sale.

Percheziția a avut loc joi seară, în jurul orelor 19.00 – 20.00, mai spune apărătorul, fiind ridicate și medicamentele pe care Oprescu le avea în celulă.

Mocanu a mai precizat că a trimis, joi după-amiaza, o sesizare conducerii Ministerului Afacerilor Interne, în care acuză conducerea Arestului Central și pe șefa cabinetului medical al unității că nu respectă măsurile stabilite de medici pentru clientul său.

Poliția Capitalei a precizat că întreaga medicație a celor din arest trebuie păstrată la cabinetul medical, fiind un factor de risc dacă se află la arestați.

În același timp, Poliția Capitalei arată că administrarea tratamentului injectabil cu insulină se face exclusiv la cabinetul medical ce deservește arestul, sub supravegherea unui medic sau a unei asistente medicale.

Avocații lui Sorin Oprescu au mai reclamat, și la Ministerul Sănătății comportamentul personalului medico-sanitar de la Arestul Capitalei, arătând, într-o sesizare înregistrată în 9 octombrie, că nu se respectă drepturile edilului, arestat din 6 septembrie, și nu i se acordă tratament și hrană adecvate bolilor de care suferă.

Apărătorii lui Sorin Oprescu au cerut Ministerului Sănătății să verifice „neregulile din cadrul cabinetului medical aflat în serviciul de arest preventiv”, arătând că doctorița de la Arestul Central al Poliției Capitalei ar refuza să îl lase pe acesta să facă noi analize și investigații medicale, așa cum au recomandat medicii care l-au consultat până acum.

Viorel Mocanu a precizat că sesizarea făcută la Ministerul Sănătății a fost transmisă la Colegiul Medicilor, care urmează să o soluționeze.

O altă sesizare a fost depusă la Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu „Dr. Nicolae Kretzulescu” – Policlinica MAI din București.

Sorin Oprescu a fost dus, miercuri, înapoi în Arestul Poliției Capitalei, după ce i-au fost făcute investigații medicale la Centrul Oncologic Fundeni, cerute de avocații edilului, care arătau că i-ar fi fost depistat un nodul la un plămân, existând suspiciuni că ar avea cancer.

Primarul suspendat al Capitalei fusese transferat în 8 octombrie, sub pază, din Arestul Capitalei, mai întâi la Institutul Oncologic București, apoi la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „N. Paulescu”, unde a stat cinci zile, din 9 până în 14 octombrie. Oprescu a fost dus la Institutul „N.Paulescu” întrucât starea sa nu a permit, în 9 octombrie, realizarea investigației PET/CT (computer tomograf) la care trebuia să fie supus, din cauza valorilor crescute ale glicemiei, fiind astfel reprogramat în 14 octombrie.

Apărătorii lui Sorin Oprescu arătau, în cererea de transfer într-un spital, că, în urma investigațiilor medicale la care primarul suspendat al Capitalei a fost supus la Spitalul Universitar de Urgență București, s-ar fi stabilit că ar suferi de 12 afecțiuni, unele grave, fiindu-i depistat și un nodul la un plămân, care ridică suspiciuni privind un posibil cancer. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat „un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept”, fiind recomandată efectuarea unor investigații suplimentare.

Sorin Oprescu, încarcerat din 6 septembrie în Arestul Central al Poliției Capitalei, a fost transferat și în 26 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a stat internat într-o rezervă la Secția de Cardiologie, sub pază, până în 29 septembrie. Medicii de la SUUB i-au făcut mai multe investigații, printre care și o coronarografie.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul București, la cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel București a menținut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului București, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv și fiind suspendat din funcție, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susținând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, și cu fostul său șofer Cristian Stanca, zis „Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruți de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea și Octavian Alin Petroi, denunțători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susțin anchetatorii.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?