Percheziții DNA la IPJ Timiș și Poliția Recaș. Sunt vizați și șefii Poliției, dar și prefectul județului Timiș – UPDATE

Percheziții DNA la IPJ Timiș și Poliția Recaș. Sunt vizați și șefii Poliției, dar și prefectul județului Timiș - UPDATE
Publicat: 19/01/2015, 10:05

UPDATE: Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că au loc percheziții în județele Timiș și Arad, cinci dintre acestea fiind la instituții publice, iar restul la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane, într-un dosar care vizează infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție care ar fi fost comise în perioada 2013 – 2014.

În dosar se fac cercetări pentru fapte de trafic de influență, abuz în serviciu și șantaj, iar printre cei vizați sunt șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Timiș, comisar-șef Sorin Muntean, adjunctul acestuia, comisar-șef Florin Bolbos, șeful Serviciului Circulație Rutieră Timiș, Marcel Crăciunescu, doi ofițeri de Rutieră, precum și primarul orașului Recaș, Teodor Pavel (PSD).

De asemenea, în anchetă ar fi vizați prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu, și omul de afaceri Gelu Milutinovici, soțul directoarei DGASPC Timiș, Valentina Emilia Milutinovici, care este și președintele Organizației de Femei a PSD Timiș.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, prefectul Eugen Dogariu a spus că este la Prefectură și că nu știe nimic despre ancheta DNA, aflând din presă că se fac mai multe percheziții la instituții publice din Timișoara.


De asemenea, au loc percheziții și la sediul Primăriei Recaș, condusă de Pavel Teodor (PSD).

Potrivit unor surse judiciare, în acest dosar sunt vizați șeful Inspectoratului Poliției Județene (IPJ) Timiș, comisar-șef Sorin Muntean, adjunctul acestuia, comisar-șef Florin Bolbos, precum și șeful Serviciului Circulație Rutieră Timiș, Marcel Crăciunescu, și doi ofițeri de la Serviciul Circulație Rutiere.

Sursele citate mai spun că procurorii DNA fac cercetări privind mai multe fapte de corupție în ceea ce îi privește pe aceștia, iar șase persoane urmează să fie aduse la audieri la sediul DNA Timiș.

La percheziții, care au loc la sediile Poliției Județene Timiș, Poliției Recaș, Primăriei Recaș și Serviciului Circulație Rutieră, care se află în aceeași clădire cu IPJ, participă procurori DNA și jandarmi de la Brigada Specială de Jandarmerie.

Într-un comuni cat de presă, Direcția Națională Anticorupție precizează că procurori DNA – Serviciul Teritorial Timișoara fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013 – 2014.

Astfel, au loc percheziții în județele Timiș și Arad, cinci dintre acestea avînd loc la instituții publice, iar restul la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice.

Comisarul-șef Sorin Muntean conduce Inspectoratul Județean de Poliție Timiș din octombrie 2012, fiind numit interimar printr-un ordin al ministrului Mircea Dușa. În luna martie 2013, el a fost numit pe acest post în urma unui concurs. Comisarul-șef Sorin Muntean are 45 de ani și este născut în localitatea Chișineu Criș, județul Arad. Lucrează de peste 20 de ani în Poliție și este ofițer specialist I.

Comisarul șef Florin Bolbos este adjunctul șefului IPJ Timiș din anul 2010, funcția fiind obținută în urma unui concurs. El are 41 de ani și este din localitatea Pișchia din județul Timiș. Anterior, a condus serviciul Poliției Rutiere Timiș, iar în Poliție lucrează din 1995.

Marcel Crăciunescu se află la conducerea Serviciului Circulației Rutiere Timiș din anul 2012, iar soția acestuia, Gabriela Crăciunescu, este consilier județean PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice