Percheziții DNA la patru spitale din București

Percheziții DNA la patru spitale din București
Publicat: 09/06/2016, 10:59

„În cursul zilei de 09 iunie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care patru reprezintă sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, anunță procurorii anticorupție într-un comunicat de presă.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că instituțiile publice la care se fac percheziții sunt Institutului Clinic Fundeni, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” , Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” și Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”.

Aceleași surse precizează la sediul Institutului Clinic Fundeni, perchezițiile au loc în biroul managerului Carmen Orban și în biroul Emiliei Grigore. La sediul Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” se ridică documente din biroul managerului Dan Nicolae Straja și din cel al șefului de Serviciu Anatomie – Patologică – Mădălina Gabriela Radu. La Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” sunt percheziții în biroul managerului Bogdan Păltineanu iar la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” în bioul Elenei Postolache – șef laborator și la în birourile utilizate de Serviciul Achiziții.

Sursele citate precizează că prejudiciul este estimat la 2,6 milioane euro, faptele fiind comise în perioada 2008 – 2016.