• Publicat:
Știri

Percheziții în România, Belgia și Olanda la persoane care obligau fete să practice prostituția

Percheziții în România, Belgia și Olanda la persoane care obligau fete să practice prostituția
Doi români au fost reținuți în Olanda și Belgia, acuzați de trafic de persoane, trafic de migranți, angajare ilegală, spălare de bani, amenințare, vătămare corporală, viol și lipsire de libertate, după ce, alături de alte persoane, ar fi exploatat sexual tinere din România și Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat remis miercuri MEDIAFAX, polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT din Iași au făcut șase percheziții în Iași, Piatra Neamț și Bârlad, la începutul săptămânii, activități similare fiind desfășurate concomitent în Olanda și Belgia, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de persoane pe ruta România-Olanda.

„Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2015, membrii grupării, formate din trei cetățeni români și alți trei cetățeni olandezi, ar fi dezvoltat o rețea de trafic de persoane și ar fi reușit să recruteze și să exploateze sexual opt tinere din România și alte nouă tinere din Republica Moldova, prin obligare la practicarea prostituției”, arată polițiștii.

La acțiunea din România a participat un ofițer de poliție olandez din cadrul Oost Nederland Politie Enschede, iar în Olanda au participat trei ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași.

În urma acțiunii, doi români au fost reținuți în Olanda și Belgia, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de migranți, angajare ilegală, spălare de bani, amenințare, vătămare corporală, viol și lipsire de libertate intenționată.

În România, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane, potrivit comunicatului citat.

 

×
Inchide