Percheziții într-un caz de evaziune de 3 milioane de euro. Șeful DGFP Mehedinți, fostul șef al Gărzii Financiare și Sorin Duducea, învinuiți pentru evaziune

Percheziții într-un caz de evaziune de 3 milioane de euro. Șeful DGFP Mehedinți, fostul șef al Gărzii Financiare și Sorin Duducea, învinuiți pentru evaziune
Publicat: 05/06/2013, 11:51
Actualizat: 04/09/2019, 10:49

Șeful DGFP Mehedinți, fostul șef al Gărzii Financiare și Sorin Duducea, învinuiți pentru evaziune

Un număr de 18 persoane cercetate în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de 2,2 milioane euro au fost ridicate de procurori, între acestea aflându-se directorul Direcției Finanțe Mehedinți Violeta Crăciun, fostul șef al Gărzii Financiare Mehedinți Gheorghe Huza și omul de afaceri Sorin Duducea

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în urma perchezițiilor făcute miercuri dimineață în județele Mehedinți, Dolj și Olt au fost ridicate 18 persoane suspectate de spălare de bani și evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 2,2 milioane de euro, acestea urmând să fie audiate la sediul DIICOT Craiova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform surselor citate, între cele 18 persoane ridicate de anchetatori se află directorul executiv al Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Mehedinți, Violeta Crăciun, Gheorghe Huza, comisar la Garda Financiară Mehedinți și fost director al acestei instituții, precum și omul de afaceri Sorinel Duducea, fost director al Direcției de Drumuri Naționale Mehedinți, a cărui firmă de construcții, Via Vita Construcții, a derulat în ultimii ani contracte cu mai multe administrații locale din Mehedinți, pentru asfaltarea drumurilor.

Violeta Crăciun, Gheorghe Huza și Sorin Duducea au calitatea de învinuiți în acest dosar, cei trei fiind ridicați de anchetatori în urma unor percheziții făcute la locuințele lor, mai spun sursele citate.

De asemenea, printre persoanele ridicate de procurorii DIICOT se află și Victor Bâlbă, anchetatorii făcând percheziții într-un duplex în care acesta locuiește cu Sorinel Duducea. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Sorin Bâlbă este administrator al firmei de construcții Via Vita SRL, ai cărei asociați sunt Manuela Duducea, soția lui Sorinel Duducea și Dumitru Carolea.

Sorinel Duducea este, la rândul său, unic asociat al firmei Via Vita Construcții SRL, care de-a lungul timpului a derulat contracte cu mai multe administrații publice din județul Mehedinți, pentru reparația drumurilor. Sorinel Duducea a fost director adjunct la Secția Drumuri Național Mehedinti din anul 2007 și până în februarie 2012, când a preluat funcția de director general, fiind înlocuit câteva luni mai târziu.

Sorinel Duducea și soția sa, Manuela Duducea, sunt membri PNL, la filiala municipală Drobeta Turnu Severin.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofițeri de poliție judiciară ai B.C.C.O. Craiova, au destructurat un grup infracțional organizat, constituit din 20 de persoane și specializat în evaziune fiscală și spălare de bani.

Miercuri dimineață, au avut loc 24 de percheziții domiciliare în Mehedinți (21), Dolj (1) și Olt (2), la locuințele persoanelor suspectate în acest caz, precum și la sediile unor societăți comerciale.


Mai multe percheziții au loc în Olt, Dolj și Gorj, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 3 milioane euro, în care sunt vizați și directorul Direcției de Finanțe Mehedinți, comisari de la Garda Financiară Mehedinți și fostul director al Direcției de Drumuri Mehedinți Sorin Duducea.

Polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți desfășoară, miercuri dimineață, 25 de percheziții în Mehedinți, la Strehaia și Drobeta Turnu Severin, dar și în Olt, Dolj și
Gorj, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ trei milioane de euro, transmite corespondentu MEDIAFAX.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, printre persoanele vizate în acest dosar ar fi și directorul Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Mehedinți, Violeta Crăciun, dar și mai mulți comisari de la Garda Financiară Mehedinți, care ar urma să fie duși la audieri la DIICOT Craiova.

Polițiștii au descins, miercuri dimineața, la locuința și sediul firmei fostului director al Direcției de Drumuri Naționale Mehedinți Sorin Duducea, a cărui firmă de construcții, Via Vita Construcții, a derulat de-a lungul timpului contracte cu mai multe administrații publice din județul Mehedinți, pentru asfaltarea drumurilor.

La Strehaia, deschinderile au loc la locuințele unor romi care ar deține societăți despre care există suspiciuni că au emis facturi fictive către societatea Via Vita, pentru diverse servicii și mărfuri, fără a plăti TVA și impozit pe profit.

Oana Mitu, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Este obligatoriu până pe 25 iunie. Regulile oficiale au fost anunțate chiar acum
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai. Care a fost cea mai scumpă comandă?