Percheziții la firma care a livrat artificii în Colectiv și la patronii acesteia

Percheziții la firma care a livrat artificii în Colectiv și la patronii acesteia
Publicat: 06/11/2015, 14:41
Actualizat: 28/11/2015, 20:05

Potrivit surselor citate, procurorii fac percheziții la sediul social al S.C. Golden Ideas Fireworks Artists S.R.L., din strada Drumul Sării din Capitală, precum și la un punct de lucru/depozit din comuna Bucșani din județul Giurgiu.

De asemenea, au loc percheziții la alte cinci adrese, între care domiciliile celor doi patroni ai firmei – Daniela Ioana Niță și Cristian Mihai Niță.

Sursele citate mai spun că cei doi patroni ai firmei vor fi audiați la Parchetul instanței supreme în dosarul rămas spre cercetare la PICCJ.

Golden Ideas Fireworks Artists din București este firma care a asigurat artificiile pentru spectacolul pirotehnic din clubul Colectiv, care a dus la declanșarea incendiului din local.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, Daniela Ioana Niță, în vârstă de 38 de ani, este acționarul majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists, cu 80% din acțiuni, în timp ce Cristian Mihai Niță, în vârstă de 31 de ani, are 20% din acțiuni. Surse judiciare au declarat că Daniela Ioana Niță va fi audiată, în perioada următoare, de către procurori.

Golden Ideas Fireworks Artists, cu sediul pe Drumul Sării nr 57, în sectorul 6, a fost înființată în anul 2005. Afacerile firmei s-au plasat anul trecut la 1,38 milioane lei, iar profitul net a fost de circa 19.000 lei, societatea raportând cinci angajați în 2014.

Vineri, și procurorii DNA ridică documente și de la mai multe instituții publice din București, printre care și Primăria Sectorului 4. De asemenea, la DNA sunt audiați funcționari din Primăria Sectorului 4 care s-au ocupat de autorizarea clubului Colectiv.

Angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov sunt vizați în ancheta DNA privind autorizarea clubului Colectiv, pentru fapte de abuz în serviciu, respectiv pentru neîndeplinirea atribuțiilor în cazul avizelor privind prevenirea și stingerea incendiilor.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat, vineri, într-un comunicat de presă, că, în ceea ce privește disjungerea de către Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a unei părți din dosarul privind tragedia din Clubul Colectiv și a declinării cu privire la săvârșirea unor infracțiuni aflate în competența DNA, procurorii Secției de combatere a corupției au dispus urmărirea penală față de mai multe fapte care ar fi fost săvârșite de persoane cu atribuții de decizie și avizare din Primăria Sectorului 4 București, respectiv abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (autorat și complicitate), fals intelectual (autorat și complicitate).

De asemenea, în ancheta DNA sunt vizați angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov, pentru fapte de abuz în serviciu, respectiv pentru neîndeplinirea atribuțiilor în cazul avizelor privind prevenirea și stingerea incendiilor, privind autorizarea clubului Colectiv.

În urma incendiului care a avut loc, în 30 octombrie, în clubul Colectiv, 32 de persoane și-au pierdut viața și alte aproape 200 au fost rănite.

În spitalele din Capitală sunt internate, vineri, 127 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 65 în stare critică și gravă. Cei mai mulți sunt internați la Spitalul de Arși, Spitalul „Bagdasar-Arseni”, Spitalul Universitar, Spitalul Floreasca, Spitalul Elias și Spitalul Militar Central. Alți răniți în incendiu sunt internați la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, Spitalul „Sfântul Ioan”, Spitalul „Sfântul Pantelimon”, Spitalul „Dimitrie Gerota” și Spitalul SRI „Agrippa Ionescu”.