Percheziții la locuința unui profesor care ar fi luat mită la BACALAUREAT 2013

Percheziții la locuința unui profesor care ar fi luat mită la BACALAUREAT 2013
Publicat: 08/07/2013, 20:15
Actualizat: 08/07/2013, 20:15

Locuința unui profesor din Drobeta Turnu Severin este percheziționată, la ora transmiterii acestei știri, existând suspiciunea că acesta ar fi luat mită de la un elev pentru a-l ajuta să promoveze examenul de bacalaureat, anchetatorii găsind 15.000 de lei și o sumă în euro.

Ofițerii DGA, sub coordonarea procurorului de la Parchetul Tribunalului Mehedinți, fac o percheziție la locuința profesorului Marius Arbănaș din Drobeta Turnu Severin, acesta fiind suspectat că a luat mită de la mai mulți elevi pentru a le facilita promovarea bacalaureatului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Surse din Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Mehedinți spun că profesorul este pensionar, predând doar patru ore la Colegiul Pedagogic „Ștefan Odobleja” din Drobeta Turnu Severin.

Sursele citate au precizat că profesorul nu poate face parte din comisia de evaluare a bacalaureatului, întrucât este pensionar.

Potrivit surselor citate, anchetatorii ar fi găsit la locuința acestuia 15.000 de lei și 2.500 de euro, primele indicii arătând că în acest caz sunt implicate soția și fiica profesorului, de asemenea profesoare în municipiu.

Contactat de MEDIAFAX, inspectorul școlar general din Mehedinți, Marian Șuță, a spus că nu are cunoștiință despre percheziții.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat, luni, că, în urma desfășurării sesiunii iunie – iulie a bacalaureatului, sunt 15 cazuri de potențială fraudă, 318 elevi fiind eliminați din examen pe parcursul susținerii probelor scrise, săptămâna trecută.

Referindu-se la suspiciunile de fraudă de la bacalaureat, Pricopie a precizat că sunt șase cazuri în care a intervenit Poliția sau procuratura, dintre care patru au fost semnalate de inspectoratele școlare: cazul de la Liceul „Dimitrie Gusti” din Capitală și cele trei cazuri de la Constanța, la care se adaugă cele de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală și de la Sibiu.

El a mai spus că au fost și alte plângeri, inclusiv venite pe telelefonul verde deschis de minister pentru sesizarea neregulilor la examenele naționale, care au fost aduse în atenția Poliției.

Ministrul a precizat că, în total, sunt 15 cazuri de potențială fraudă și, totodată, că au fost 318 candidați eliminați din examen, pe parcursul susținerii celor patru probe scrise, săptămâna trecută, aceștia încercând să copieze sau având asupra lor diverse materiale interzise. Numărul elevilor eliminați din examen este comparabil cu cele din anii anteriori.

Ministrul a mai spus și că suspectate de fraudă sunt 0,16 la sută din persoanele implicate în desfășurarea bacalureatului și a fost destituit un număr mic de persoane din cele 20.000 de cadre didactice implicate în derularea acestei sesiuni.

Pricopie a menționat că i-a rugat pe inspectorii școlari generali să procedeze la eliberarea din funcție acolo unde sunt elemente suficiente, așa cum s-a întâmplat la Liceul Bolintineanu și la Sibiu, în timp ce la Liceul „Dimitrie Gusti” s-a considerat că nu există suficiente date pentru destituirea comisiei.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, este de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, înaintea contestațiilor, anunțate luni de ministrul Educației, Remus Pricopie.

Ministrul Educației a precizat că au promovat bacalaureatul 62 la sută dintre absolvenții de clasa a XII-a din promoția 2012 – 2013 și 30,6 la sută din absolvenții promoțiilor anterioare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Sebastian Bălășescu, primul proprietar român de Rolls Royce Spectre. Poartă două ceasuri, ca Maradona
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...