PERCHEZIȚII la o grupare condusă de NATI MEIR care a înșelat mai multe persoane cu locuri de muncă

PERCHEZIȚII la o grupare condusă de NATI MEIR care a înșelat mai multe persoane cu locuri de muncă
Publicat: 01/08/2012, 10:12
Actualizat: 25/06/2013, 16:20

Polițiștii bucureșteni fac, miercuri dimineață, percheziții la membrii unei grupări conduse de Nati Meir, care ar fi înșelat mai multe persoane cu locuri de muncă în Israel.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat, pentru MEDIAFAX că Sectorul 1 Poliție face percheziții la mai multe adrese din București, pentru destructurarea unei grupări specialitate în înșelăciuni cu locuri de muncă.

Membrii grupării le promiteau oamenilor că îi trimit la muncă în Israel, încasau diverse sume de bani, dar nu-și mai onorau contractele, a precizat Alexandru Niculae.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a mai spus că există informații că mai mult de zece persoane au fost înșelate de membrii grupării.

Activitatea grupului infracțional era monitorizată de Sectorul 1 Poliție de mai bine de trei luni, a adăunagt Alexandru Niculae.

Potrivit unor surse judiciare, gruparea era condusă de Nati Meir.

Persoanele care vroiau să ajungă la muncă în Israel le plăteau membrilor grupării conduse de Nati Meir sume între 400 și 800 de euro, au precizat sursele judiciare.

Nati Meir are o condamnare la patru ani de închisoare, tot pentru înșelarea mai multor persoane cărora le promisese locuri de muncă în Israel.

Într-un alt dosar, fostul deputat Nati Meir a fost condamnat, în 6 martie, de Tribunalul Galați, la șapte ani și jumătate de închisoare pentru trafic de influență în formă continuată, iar fiul său, Or Meir, a primit o pedeapsă de cinci ani și jumătate de închisoare pentru complicitate la această infracțiune. Tribunalul Galați a mai decis să mențină măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea în cazul celor doi..

Sentința a fost contestată de cei doi la Curtea de Apel Galați, primul termen fiind stabilit pentru 24 octombrie.

Nati și Or Meir sunt judecați pentru fapte de corupție. În cazul lui Nati Meir, acuzația este de trafic de influență în formă continuată, fiind vorba despre două fapte, una în cursul anului 2009 și alta în martie – aprilie 2010. Or Meir este acuzat de complicitate la trafic de influență în formă continuată, o faptă fiind comisă în martie – aprilie 2010, iar alta în aprilie 2010.

Cei doi au fost eliberați din închisoare în 11 aprilie 2011, după ce au stat în arest preventiv aproape un an.

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Galați îl acuză pe Nati Meir că, în cursul anului 2008, în calitate de deputat, a pretins de la o denunțătoare 50.000 euro spunându-i că va interveni pe lângă judecători din Tribunalul Galați pentru ca aceștia să dispună eliberarea ei din arest în dosarul în care era judecată pentru constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune.

De asemenea, în cursul anului 2009 și în lunile martie-aprilie din 2010, Nati Meir, prin intermediul fiului său, ar fi pretins suma de 65.000 euro de la cinci denunțători, cărora le-a spus că va interveni la magistrați de la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru ca aceștia să dispună judecarea lor în libertate și, ulterior, condamnarea la pedepse cu suspendarea executării, în două dosare în care sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune, respectiv complicitate la luare de mită.

Într-un alt dosar, Tribunalul București l-a condamnat pe fostul deputat, în 13 octombrie 2010, la șapte ani de închisoare cu executare, pentru înșelarea mai multor persoane, cărora le promitea că le dă sume de bani împrumut în schimbul unor garanții. Instanța a mai decis ca Nati Meir să plătească daune materiale pentru opt dintre părțile civile constituite în dosar.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie – octombrie 2009, Nati Meir, „profitând de ascendentul moral pe care îl avea, creat prin pozițiile publice deținute, respectiv de fost deputat în Parlamentul României și de candidat la Președinția României”, i-a indus în eroare pe Filoti Silvian Ilie, Ilinca Ștefan, Dumitru Marius, Florin Drăghici, Radu Pîndici, Mariana Oțetaru, Valentin Bălănescu și George Mantea, producându-le un prejudiciu total de 444.235 de lei.

Nati Meir s-a prezentat victimelor ca fiind o persoană cu putere financiară, care oferă împrumut sume mari în valută, cu garanții imobiliare, și le-a arătat acestora, în momentul încheierii contractelor de împrumut ori pe parcursul derulării acestora, un rucsac plin cu valută falsă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Schimbare pentru TOȚI cei cu BULETINE de identitate. Decizia momentului în România
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Consumul de alcool „până la leșin” poate duce la Alzheimer
×