PERICOL. Cristian Bușoi trage un semnal de alarmă. „Pacienții cu afecțiuni cardiovasculare și bolnavii cancer, în mare pericol!”

PERICOL. Cristian Bușoi trage un semnal de alarmă. „Pacienții cu afecțiuni cardiovasculare și bolnavii cancer, în mare pericol!”
Publicat: 27/04/2020, 13:58

Europarlamentarul liberal Cristian Bușoi a tras un semnal de alarmă cu privire la pericolul în care se află bolnavii de cancer sau cei cu afecțiuni cardiovasculare, în contextul în care sistemul medival este orientat, cu toate forțele, către pacienții infectați cu noul coronavirus. În același timp, Bușoi a arătat că, de multe ori, cei care vor să se trateze  nu au posibilitatea din noilor reguli dictate de starea de urgență, potrivit cărora spitalele pot primi doar urgențele medicale.  

Într-o postare pe Facebook, Cristian Bușoi este de părere că România are nevoie de măsuri urgente în privința tratării românilor în spitalele care nu fac parte din planul de luptă anti-Covid 19, pe motiv că pacienții cu afecțiuni cardiovasculare și cei cu cancer sunt în mare pericol!

„Statisticile din ultima perioadă arată că mulți români nu mai apelează la medici de frica COVID-19. Pacienții refuză să mai meargă în spitale, să își trateze alte afecțiuni, preferând să stea acasă, de teama infectării cu noul tip coronavirus.

De asemenea, cei care vor să se trateze de multe ori nu au posibilitatea pentru că, potrivit noilor reguli dictate de starea de urgență, spitalele pot primi doar urgențele medicale. Pacienții cu afecțiuni oncologice, mai ales cei care erau în curs de diagnosticare sunt cel mai mult în pericol, odată cu impunerea acestor reguli.

Sunt afecțiuni care nu așteaptă ca pandemia să treacă. Sunt boli care evoluează rapid și pot reprezinta o amenințare chiar mai mare decât virusul pentru sănătatea și chiar viața bolnavilor. Orice modificare a stării de sănătate ar trebui considerată un semnal de alarmă.

Desigur că pacienții au posibilitatea să apeleze la medicii specialiști sau medicii de familie cu ajutorul tehnologiei, prin e-mail sau telefon, și că uneori tratamentul poate fi recomandat de la distanță, mai ales în cazul pacienților cronici. Există însă și situații în care pacienții trebuie să ajungă la spital pentru că altfel sunt în pericol.

Este momentul unei evaluări juste a situației. Nu trebuie să ajungem să ne pară rău că nu am salvat viețile pe care le puteam salva. Nu trebuie să ajungem în situația Italiei, unde presa trage un puternic semnal de alarmă că mortalitatea prin atac de cord o va depăși pe cea asociată direct cu pandemia din cauză că pacienții nu au ajuns la timp la spital.

Pacienții români trebuie să primească asistență medicală și să își urmeze tratamentele. Sistemul medical este obligat să acorde ajutor tuturor pacienților, indiferent de afecțiunea de care suferă.

Urgent este nevoie de o campanie publică de informare pentru ca românii, cu toții, să conștientizeze faptul că tratarea anumitor afecțiuni se poate face doar în instituțiile medicale și nu acasă. Urgent este nevoie de modificarea reglementarii privind tratarea în spitale cu precădere doar a urgențelor.

Medicii salvează oameni! Ei trebuie să le fie alături tuturor pacienților, indiferent de afecțiunea de care suferă!”, a arătat europarlamentarul liberal Cristian Bușoi.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu