Peste 150 de persoane la ceremonia de înmormântare a clujencei care și-a pierdut viața în Muntenegru

Peste 150 de persoane la ceremonia de înmormântare a clujencei care și-a pierdut viața în Muntenegru
Peste 150 de persoane au participat, joi, la funeraliile Aurorei Morar, clujeanca moartă în accidentul din Muntenegru, ceremonia religioasă de la Cimitirul Central fiind oficiată de un sobor de preoți conduși de episcopul Vasile Someșanul, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 27/06/2013, 18:31
Actualizat: 10/02/2019, 23:59

Peste 150 de persoane au participat, joi, la funeraliile Aurorei Morar, clujeanca moartă în accidentul din Muntenegru, ceremonia religioasă de la Cimitirul Central fiind oficiată de un sobor de preoți conduși de episcopul Vasile Someșanul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peste 150 de persoane s-au adunat, joi, în Cimitirul Central din Cluj-Napoca, pentru a participa la slujba de înmormântare a Aurorei Morar, care plecase în excursia din Muntenegru împreună cu fiica cea mică, de 26 de ani, și care a murit după ce un bolovan a căzut peste ea, tânăra fiind astfel salvată.

La funeralii a luat parte și tânăra, care a fost rănită ușor în urma accidentului și care a fost externată din Spitalul Elias din București tocmai pentru că dorea să meargă la înmormântarea mamei sale.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al femeii a fost purtat pe umeri de către rude, până la locul de veci pus la dispoziție de Primărie, în apropierea capelei mari.

Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului, PS Vasile Someșanul.

„Locuitorii din Muntenegru s-au dăruit pentru ajutorarea celor care aveau nevoie, dar și pentru recuperarea trupurilor celor care au pierit în acest tragic accident. Prin durerile mari pe care le aduc anumite evenimente sau fapte din viața personală sau a unei colectivități, Dumnezeu poate să ne aducă mai aproape de ceea ce trebuie să fie simpatie, solidaritate, comuniune, în astfel de momente. Slujba a avut o încărcătură mult mai puternică”, a spus înaltul prelat ortodox, la finalul ceremoniei.

„Nu se poate descrie în cuvinte tragedia. Am vorbit cu soțul și cu băiatul, cu fetele nu, că sunt în stare de șoc. Băiatul, Sorin, mi-a povestit că Aurora și fiica sa, Maria Loredana, au fost aruncate din autocar sub un bolovan, care s-a prăvălit și a strivit-o pe mamă, iar fata a scăpat. Maică-sa, cumva, a protejat-o cu trupul”, a povestit jurnaliștilor unul dintre vecinii familiei Morar.

Aurora Morar avea 56 de ani și a mers în excursia din Muntenegru împreună cu fiica sa de 26 de ani.

Directorul medical al Spitalului Elias din Capitală, dr. Dana Safta, a declarat, joi, că tânăra a fost protejată, la prăbușirea autocarului, de trupul mamei sale, care a murit după ce o bucată de stâncă a căzut peste ea.

„Trupul mamei a protejat-o de căderea acelui bolovan. Tânăra are leziuni minore, câteva excoriații la membre, însa starea ei psihică era extrem de deteriorată. Este cu atât mai greu pentru ea cu cât și-a dorit foarte mult să meargă în excursie cu mama sa, să o ducă în acea excursie”, a explicat medicul.

Fratele acesteia, Vasile Mocanu, spunea, miercuri, că sora sa abia aștepta să meargă în excursie, alături de fiica sa, Maria Loredana, căreia rudele îi spun Dana, pentru a se relaxa după o perioadă de muncă de câteva luni.

„Am vorbit ultima dată cu sora mea vineri după-amiază, am trecut pe la ei pe-acasă. Urma să plece sâmbătă în excursie și noi trebuia să ne vedem la o onomastică. Am rămas înțeleși că ne vom vedea cu toții după ce se întorc din excursie și facem o masă, un tort. Aurora mi-a spus că abia așteaptă excursia, că vrea să se relaxeze, că numai muncă a văzut în ultima vreme. Excursia era plătită de câteva luni, au dat cam 400 de euro, le plăcea zona, că era una frumoasă”, afirma bărbatul.

El spunea că a aflat despre accident de la televizor, iar apoi au fost sunați de către o asistentă de la spital, care este româncă.

„Eu am aflat de accident de la știri. Duminică seară, nepoata Dana, care era cu mama sa în excursie, era în spital, rănită, și a vorbit cu o asistentă care era româncă și a rugat-o să o sune pe sora mai mare, Alexandra. A știut că mama sa este la Terapie Intensivă”, afirma Mocanu.

Liviu Cenan, un localnic din satul clujean Pata, de unde era Aurora Morar, spunea, la rândul său, că femeia avea trei copii, Maria Loredana fiind cea mai mică dintre frați.

„A fost o familie bună, oameni gospodari, cu trei copii, două fete și un băiat. Sorin era fiul cel mare, Alexandra era fiica a doua, iar cea mică era Maria Loredana, cea cu care a și fost în excursie. Ea și soțul aveau o afacere, un magazin în Cluj-Napoca, unde vindeau de toate, de la chimicale, feronerie, materiale de construcții, obiecte PSI, instalații sanitare. Am venit să îi ajut, să fiu alături de familie în aceste clipe grele. Am copilărit cu Aurora și nu puteam sta deoparte când am văzut o așa tragedie”, spunea Cenan.

Un autocar cu turiști români s-a răsturnat într-o prăpastie duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-și viața 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Doliu în lumea filmului: unul dintre îndrăgiții actori din ”Titanic” și ”Stăpânul inelelor” s-a stins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
S-a decis plata a câte 1400 LEI de persoană în România. Banii au intrat deja...
Obicei mai puțin cunoscut de români. Ce se face în a doua zi de Paște
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul