Peste 700 de persoane la „Marșuri pentru viață” organizate la Bistrița și Cluj-Napoca

Peste 700 de persoane la Marșuri pentru viață organizate la Bistrița și Cluj-Napoca
Peste 700 de persoane au participat, sâmbătă, la "Marșuri pentru viață" organizate la Bistrița, de către asociații ortodoxe, și la Cluj-Napoca, unde manifestanții au fost conduși de episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu.
Publicat: 23/03/2013, 17:46
Actualizat: 03/07/2013, 22:08

La Bistrița, peste 200 de persoane au participat, sâmbătă, la „Marșul pentru viață”, organizat de Asociația Culturală Sfântul Pahomie din Gledin, Liga Tinerilor Creștini Ortodocși din Bistrița și Asociația „Filantropia” – filiala Bistrița-Năsăud, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Manifestarea a început în fața Protopopiatului Ortodox din Bistrița, cu rostirea rugăciunii „Tatăl nostru” și cu un cuvânt de învățătură din partea protopopului Bistriței, preotul Alexandru Vidican.

„Scopul acestei manifestații este afirmarea dreptului la viață pentru toate ființele umane începând cu momentul concepției și totodată susținerea familiei tradiționale și a valorilor acesteia, temelia unei vieți solide și sănătoase. Participăm la un marș al tăcerii fiindcă pancartele vorbesc de la sine”, a spus protopopul Vidican.

Pe pancartele purtate de tineri scria: „Mamă, îți mulțumesc că exist”, „Avortul nu lasă îngerași pe pământ”, „Avortul oprește o inimă, rănește pe alta”, „Avortul oprește o inimă care bate”, „50 de ani – 22 de milioane de avorturi”, „Copilul, dar de la Dumnezeu”, „Avortul ucide an de an 200.000 de copii” sau „România ocupă locul trei în Europa la numărul de avorturi”.

Participanții la marș, printre care s-a numărat și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, au purtat în piept fundițe albe.

Marșul s-a desfășurat timp de o oră pe cele mai importante artere din oraș, manifestanții fiind însoțiți de echipaje ale Poliției Rutiere și ale Poliției Locale.

La Cluj-Napoca, peste 500 de persoane, avându-l în frunte pe episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu, au participat, tot sâmbătă, la un marș împotriva avortului, manifestarea fiind organizată de Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

Participanții la „Marșul pentru viață”, majoritatea tineri și familii cu copii în cărucioare, s-au adunat în Piața Unirii din Cluj-Napoca având pancarte cu mesaje precum „Noi toți am fost embrioni”, „Viața – primul drept al omului”, „Prețuiește viața”, „Avortul oprește o inimă care bate”, „Susține viața”, „Nu avortului, da vieții”, „Un copil, o minune”.

„Există și persoane care nu au voce în societate, mă refer la copiii nenăscuți, la copiii mici, mă refer la copiii bolnavi. De asemenea, persoanele în vârstă, cele cu dizabilități sunt persoane care nu au cuvânt în societate pentru că sunt persoane care nu au posibilitatea să se afirme. Am dorit să vorbim noi pentru ei. Și când spun noi nu mă refer doar la biserică, ci la toți cei prezenți. Vă asigur toată lumea are un singur gând, să spună astăzi un «da» pentru viață sub toate aspectele ei”, a spus PS Florentin Crihălmeanu, care a condus marșul.

La rândul său, Ligia Stanciu, organizatorul „Marșului pentru viață”, a declarat că scopul acțiunii a fost „de a atrage atenția lumii asupra pericolului reprezentat de avort”.

„Credem că e important să avem manifestări de genul acesta pentru viață și împotriva avortului. Prin acest marș le putem arăta femeilor că există soluții”, a spus ea.

Marșul s-a desfășurat pe traseul Piața Unirii – Bulevardul Eroilor – Piața Avram Iancu – Bulevardul 21 Decembrie 1989 – strada Memorandumului – strada Petru Maior – Piața Lucian Blaga – strada Napoca – Piața Unirii.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Vreme câinoasă în România. În unele zone plouă, în altele va ninge
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...