• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Peste o tonă de precursori de droguri sintetice, confiscată de polițiști, în Portul Constanța

Peste o tonă de precursori de droguri sintetice, confiscată de polițiști, în Portul Constanța
Polițiștii constănțeni au confiscat, miercuri, peste o tonă de precursori de droguri sintetice care urma, cel mai probabil, să ajungă în laboratoare clandestine de fabricare a stupefiantelor, cantitatea putând fi transformată în peste 3,5 milioane de comprimate de ecstasy.

Potrivit polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, transportul de peste o tonă de precursori de droguri sintetice a fost identificat și confiscat, în urma verificării unui container sosit din China în Portul Constanța Sud-Agigea.

Conform documentelor prezentate în vamă, containerul trebuia să conțină 13 tone cu detergent, importat de o societate comercială din județul Cluj. Disimulați printre sacii cu detergent au fost descoperiți 40 de saci, identici ca formă, însă care conțineau precursori de droguri.

Polițiștii spun că substanța descoperită în Portul Constanța urma, cel mai probabil, să ajungă în laboratoarele clandestine de fabricare a drogurilor sintetice ce funcționează în Olanda.

Conform specialiștilor de la Institutul Olandez de Cercetare, dintr-o tonă de precursori se obțin, după supunerea succesivă a substanței unor procedee chimice, aproximativ 3,6 milioane de comprimate de ecstasy, un comprimat vânzându-se în România cu 50-60 de lei.

 

Inchide