Piața Romană, blocată de lucrările pentru schimbarea caldarâmului

Publicat: 04/09/2013, 14:55
Actualizat: 24/10/2014, 18:39

Bucureștenii care au trec prin Piața Romană sunt nevoiți să ocolească trotuarele din apropierea metroului și din jurul coloanelor din cauza lucrărilor care au început marți pentru schimbarea trotuarelor.

Lucrările pentru schimbarea pavajelor se înscriu într-un proiect mai larg al Admistrației Străzilor din București care vrea să schimbe aspectul stradal dintre Piața Universității și Piața Romană, reamenajând trotuarele și înlocuind asfaltul cu piatră cubică și granit.

Până acum, au fost schimbate pavajele de la Piața Unirii, la Universitate, dar și în dreptul Magazinului Eva.

Însă, nu toate intersecțiile arată ca în proiectele Primăriei. La Piața Unirii, pe trotuarele care ar trebui să arate ca noi după renovare sunt porțiuni cu dale lipsă, iar bucureștenii sunt nevoiți să facă slalom printre dalele sparte și porțiunile care nu au fost încă refăcute.

La Romană, muncitorii au spart pavajele din dreptul metroului în partea dinspre coloane.

Foto Gândul

„Din câte știu eu, lucrările de la Romană trebuie finalizate până la sfârșitul lunii septembrie. De fapt, întreaga lucrare de schimbare a pavajului are ca termen sfârșitul lunii noiembrie”, a spus Carmen Dincă, purtătorul de cuvânt al Administrației Străzilor.

Începute în zona ieșirii de la metrou, lucrările de la Romană vor fi fi extinse și în stațiile RATB din zona Academiei de Studii Economice, precum și în zona stația de autobuz dinspre Piața Amzei.

Lucrările de modernizare de la Piața Romană fac parte dintr-un proiect mai amplu care vizează tot Bucureștiul, prin care se vor reface 27 de mari intersecții. Valoarea totală a proiectului se ridică la 1,7 milioane de lei, iar banii provin de la Primăria Capitalei. Lucrările de refacere a trotuarelor de pe Bulevardul Magheru sunt făcute de firma Tehnologica Radion.

Proiectul a început anul trecut, în luna septembrie, când Primăria Capitalei își propunea ca până la sfârșitul lui 2012 să schimbe aspectul stradal dintre Piața Universității și Piața Romană.

Lucrările au întârziat din cauza adoptării cu întârziere a bugetului Capitalei.

Lucrările la trotuarele de pe bulevardul Magheru au „traversat strada” de marți, când muncitorii au început să spargă asfaltul dinspre ieșirea de metrou de la Romană. Pe întreaga lungime a bulevardelor Bălcescu și Magheru muncitorii vor face aceleași amenajări ca și pe partea de vizavi, adică reamenajarea pavajului, a mobilierului stradal și a spațiilor verzi. Până acum, muncitorii au spart doar trotuarul dinspre blocurile de pe marginea Bulevardului, nu și trotuarul central, cel mai circulat.

„Toate lucrările de pe Magheru trebuie finalizate, pe ambele părți, până la sfârșitul lui noiembrie, când vine vremea rea. Bulevardele trebuie să arate bine pe ambele părțill, nu puteam să le lăsăm doar pe jumătate”, ne-a declarat Carmen Dincă, purtătorul de cuvânt al Administrației Străzilor. Totuși, pentru partea dinspre Universitate a bulevardelor Bălcescu și Magheru, lucrările de același tip au durat mai mult de un an și încă nu sunt finalizate, așa că termenul de finalizare avansat acum pare destul de optimist.

Modernizarea ar fi binevenită în contextul în care trotuarele sunt vechi și pline de gropi, copacii au fost tăiați, iar scuarurile betonate pentru a face loc unor gherete sau terase. În dreptul librăriei Cărturești, de exemplu, pietonii sunt obligați să facă un slalom printre gheretele de ziare și cabinele telefonice părăsite, printre care este loc de doar o persoană. În plus, deși cele două străzi „de promenadă” ale bucureștenilorsunt printre cele mai circulate și poluate artere, acesteaau rămas fără spațiile verzi, puternic deteriorate în ultimii ani. Ca soluție, Primăria a ales să înlocuiascăcopacii de pe marginea bulevardelorcu jardiniere de metal care zac deteriorate și vandalizate și totuși săptămâna trecută au fost achiziționate noi astfel de „împodobiri”

Valoarea totală a proiectului se ridică la 1,7 milioane de lei, iar banii provin de la Primăria Capitalei. Lucrările de refacere a trotuarelor de pe Bulevardul Magheru sunt făcute de firma Tehnologica Radion.

– See more at: http://www.b365.ro/se-extind-reparatiile-trotuarelor-din-centru-unde-se-actioneaza-si-cand-vor-fi-gata-lucrarile_194230.html#sthash.2VZ3DcE1.dpuf

Foto Gândul

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Micii vegani, tot mai preferați de români. Câți mici din carne mănâncă în medie un...