Plângere penală împotriva lui Ponta, Arafat și Bănicioiu, după Colectiv

Plângere penală împotriva lui Ponta, Arafat și Bănicioiu, după Colectiv
Publicat: 08/11/2016, 11:57

„Vrem să se continue anchetele. Avem procese, avem anchete cu ceea ce s-a întâmplat până la ușa Colectiv, cine e de vină și de ce a luat foc. Noi vrem să continuăm, copiii noștri au murit în spitale, au murit din cauza tratamentelor, din cauza refuzului de a fi trimiși în afară. Vedem acum că un ministru de atunci spune că el este dentist, nu știa ce să facă, l-au sfătuit medicii, deci medicii trebuie să ne spună dacă sunt ei de vină sau toată conducerea. Plângerea noastră e împotriva tuturor celor care au acționat după ieșirea din incendiu, intervenție care, știți foarte bine, a fost o catastrofă, refuzul de a fi trimiși în străinătate și faptul că au murit copiii noștri din cauza condițiilor din spital și a nepriceperii”, a declarat Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii care au murit în incendiul din clubul bucureștean, de pe 30 octombrie 2015.

Întrebat cine este vizat concret de aceste plângeri, Jean Chelba, părintele unui alt tânăr decedat în tragedia din clubul Colectiv, a precizat că „inclusiv primul ministru (Victor Ponta, premierul României la acea vreme -n.r.) pentru că și inacțiunea se pedepsește”. Bărbatul a mai declarat că acuzațiile sunt de abuz în serviciu, malpraxis, trafic de influență și omor cu intenție indirectă. Și medicii care au intervenit sunt acuzați.

„Arafat era preocupat în acea noapte mai mult să își alinieze salvările roșii decât să salveze viețile tinerilor. Noi am strâns la ora asta undeva la 50 de semnături. Vizați de plângere nu sunt doar Arafat și Bănicioiu, ci și medicii care au acoperit situația din spitale. Medicii ar fi trebui, sâmbătă, după ce au executat manevrele de prim ajutor și i-au resuscitat, trebuiau să iasă și să spună că aici vor muri, avem bacterii care îi vor ucide. (…) După un an de zile vedem că se cere, în continuare, au tupeul cei de la SANITAS să facă grevă acum în prag de alegeri, să ceară salarii. Dar condiții pentru pacienți când vor cere? Eu vreau să îl văd pe cel de la DSP care a semnat în ultimii trei ani, la Sfântul Ioan, că acolo nu sunt bacterii. Omul ăla trebuie să înfunde pușcăria!”, a mai precizat Eugen Iancu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu are ce să îi reproșeze lui Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, privind gestionarea cazului Colectiv, acesta din urmă declarând că singura sa contribuție la problema barocamerei de la Floreasca a fost că a tăiat panglica.

64 de oameni și-au pierdut viața în urma incendiului care a cuprins clubul Colectiv în noaptea de 30 octombrie 2015, din cauza unor artificii folosite necorespunzător la concertul trupei rock „Goodbye to Gravity”, dar și a supraaglomerării și dotărilor anti-incendiu inexistente la nivelul clubului, care de altfel nici nu avea autorizație de la pompieri. Transferurile răniților au început la aproape o săptămână, după ce 10 tineri au murit într-o singură zi în spitalele din România și alți trei în străinătate unde abia fuseseră transferați, oficialii, în frunte cu Nicolae Bănicioiu, insistând că pacienții arși la Colectiv primesc absolut tot ce au nevoie în spitalele din România.

Nicolae Bănicioiu candidează pentru un nou mandat de parlamentar pe listele PSD Iași.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...