Plângere penală la DNA împotriva primarului din Pungești, depusă de mai mulți localnici

Plângere penală la DNA împotriva primarului din Pungești, depusă de mai mulți localnici
Publicat: 15/11/2013, 11:39
Actualizat: 31/01/2019, 21:15

O delegație din comuna vasluiană Pungești condusă de fostul primar Costică Spiridon a depus, vineri dimineață, la DNA, o plângere împotriva primarului în funcție Mircea Vlasă (PSD), pe care îl acuză de abuzuri, oamenii cerând procurorilor să verifice toate documentele Primăriei începând cu 2005.

În plângerea depusă la DNA, protestatarii din Pungești susțin că primarul Mircea Vlasă s-ar fi împroprietărit ilegal cu șase hectare de teren, din care patru hectare pe numele soției sale, Margareta Vlasă.

În plus, oamenii din Pungești îl acuză pe primar că ar fi comis ilegalități cu tichetele de combustibil pentru mașinile primăriei, precum și cu alimentele distribuite gratuit de la Uniunea Europeană.

„În această plângere noi reclamăm modul abuziv în care primarul Mircea Vlasă conduce primăria, confundând-o cu proprietatea lui. Noi solicităm procurorilor anticorupție să verifice toate documentele din 2005, de când Mircea Vlasă este primar și până în prezent”, a declarat corespondentului MEDIAFAX fostul primar al comunei Pungești din perioada 2000-2004, Costică Spiridon.

Costică Spiridon este unul din contestatarii investiției Chevron, prezent la acțiunile de protest organizate la Pungești în perioada în care compania a încercat să instaleze utilajele pentru a începe lucrările de explorare a gazelor de șist.

Miercuri, o parte din locuitorii comunei Pungești au depus la Prefectura Vaslui documente pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului Mircea Vlasă, pe motiv că acesta a concesionat firmei Chevron terenul unde ar urma să înceapă explorarea gazelor de șist, în timp ce joi peste 150 de persoane din localitate au protestat în Piața Civică din Vaslui, cerând demisia prefectului județului, Radu Renga, care a atacat în instanță hotărârea de Consiliu Local prin care localnicii din Pungești intenționau să facă referendum pe tema explorării și exploatării gazelor de șist.

În 3 octombrie, Chevron a obținut autorizație de construire pentru amplasarea în județul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de șist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorități pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliștea.

În 14 octombrie, localnicii din Siliștea au protestat în fața perimetrului din comuna Pungești, unde compania Chevron și-a adus primii specialiști cu care să înceapă lucrările de amenajare a platformei unde va fi amplasată prima sondă de explorare a gazelor de șist.

Reprezentanții companiei Chevron și-au retras, în aceeași zi, specialiștii de pe suprafața de teren deținută la Siliștea, fără ca aceștia să mai revină în zonă.

Tom Holst, managerul Chevron pentru România, a anunțat, că explorarea gazelor de șist de la Pungești se suspendă până când siguranța angajaților firmei, a constructorilor și a comunității va fi asigurată și, totodată, până când se va înțelege că metodele folosite de către companie sunt cele mai bune.

Consilierii locali din Pungești au decis interzicerea explorării și exploatării gazelor de șist la o zi după protestele care au avut loc la Siliștea, unde Chevron intenționa să înceapă lucrările de amenajare a platformei pe care vrea să-și amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de șist din România.

Hotărârea a fost trimisă spre validare Prefecturii, însă instituția a retrimis-o consilierilor din Pungești să o revoce, lucru care nu s-a întâmplat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Anxietatea și depresia, provocate de un obicei banal. Poate fi evitat zilnic
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu