Planul lui Flutur: autostradă Polonia-Turcia, care să traverseze România de la nord la sud

Planul lui Flutur: autostradă Polonia-Turcia, care să traverseze România de la nord la sud
Publicat: 27/08/2016, 21:38

Flutur a declarat că există programe europene prin care se pot cofinanța aceste investiții, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Sunt fonduri europene, sunt posibilități, trebuie să ne gândim la această legătură absolut necesară între nordul și sudul Europei”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a arătat că traficul pe Drumul European 85 se intensifică în special din Polonia, iar ruta luată în calcul pentru o autostradă este Varșovia – Liov – Cernăuți – Suceava – București, continuând în sud spre Grecia și Turcia.

„Amândouă țări susțin acest coridor”, a declarat Flutur.

Gheorghe Flutur a mai afirmat că legătura pe patru benzi din Suceava spre București urmează să fie realizată, dar că este nevoie să fie sprijiniți și ucrainenii, care sunt și ei foarte interesați pentru dezvoltarea acestei rute.

Premierul Dacian Cioloș a declarat că, deocamdată, ar trebui să fie o legătură între Polonia și România, măcar la nivel de drum național.

„Chiar și la nivel de drum național, refăcut și consolidat, e bine să existe și pe urmă vom vedea dacă e vorba de autostradă. Deocamdată, e important să ne asigurăm conectarea chiar și la acest nivel de șosea”, a spus Cioloș.