PMP: PNRR, o mare șansă pentru salvarea pădurilor

PMP: PNRR, o mare șansă pentru salvarea pădurilor
Publicat: 30/09/2021, 14:05
Actualizat: 30/09/2021, 14:06

Planul Național de Redresare și Reziliență este o mare șansă pentru salvarea pădurilor, transmite PMP (Partidul Mișcarea Populară).

PNRR cuprinde o componentă importantă pentru protecția mediului înconjurător, alocând fonduri substanțiale pentru regenerarea naturii. PMP a susținut permanent nevoia de salvare a biodiversității din România, prin măsuri concrete de combatere a poluării”, transmite PMP (Partidul Mișcarea Populară).

PMP spune că se vor aloca investiții pentru realizarea unei campanii de împădurire, inclusiv prin împăduri în zonele urbane. „Astfel se vor ridica noi păduri pe suprafețe de zeci de mii de hectare, mai ales în zonele vulnerabile.”

„Această campanie se va derula de la începutul anului 2022 până pe 30 iunie 2026. De asemenea, se va finanța un program de dezvoltarea unor capacități moderne de producere a materialului forestier de reproducere. Implementarea proiectului va dura până în 30 septembrie 2024.

„Vor exista noi Strategii Forestiere Naționale”

„Toate aceste investiții sunt dependente de realizarea unor reforme structurale. Astfel, se are în vedere, reforma sistemului de management și a celui privind guvernanța în domeniul forestier, ceea ce va duce la crearea unei noi Strategii Forestiere Naționale.

PMP salută derularea acestui program de salvare a pădurii, mai ales că, în programul partidului, ”România respectată” există un capitol întreg referitor la combaterea poluării și promovarea unei economii ecologice. Fostul ministru al Apelor și Pădurilor, vicepreședintele PMP, Lucia Varga, a criticat, în ultima vreme politica dusă de actualul ministru al Mediului, tocmai în sensul încurajării derulării unor investiții majore în domeniul forestier”, a mai transmis PMP.