PNL avertizează că PASIVITATEA președintelui CSM este „strigătoare la cer”: Facem apel către membrii CSM să sesizeze CCR

PNL avertizează că PASIVITATEA președintelui CSM este „strigătoare la cer: Facem apel către membrii CSM să sesizeze CCR
Publicat: 09/04/2019, 14:23

„Este cu totul revoltătoare pasivitatea președintelui CSM, care refuză să sesizeze Curtea Constituțională în acest caz, fiind evident blocajul instituțional dintre Senatul României și Ministerul Public. Faptul că dna Lia Savonea preferă să nu se preocupe de înfăptuirea justiției, așa cum fișa postului i-o cere, și omite să ia poziție față de situația lui Călin Popescu Tăriceanu arată dubla măsură în care operează actualul președinte al CSM. Totul, în condițiile în care alți președinți ai CSM au uzitat de această cale legală pentru a se adresa Curții Constituționale în situații similare.Reluăm apelul public, de această dată către membrii CSM, de a lua în discuție propunerea ca președintele CSM să se adreseze Curții Constituționale cu privire la acest conflict juridic de natură constituțională, generat de încălcarea principiului colaborării loiale și de depășirea de cinci ori a termenului impus de Regulamentul Senatului pentru soluționarea cererii de urmărire penală”, au transmis liberalii, printr-un comunicat de presă remis, marți, Mediafax.

Liberalii mai spun că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, urmărește de fapt prescrierea faptelor de corupție pentru care este cercetat.

„Călin Popescu Tăriceanu urmărește, în fapt, prescrierea faptelor de corupție pentru care este cercetat, prin amânarea la nesfârșit a deciziei în cazul său. De altfel, rolul Senatului nu este acela de a decide asupra vinovăției sau a nevinovăției lui Călin Popescu Tăriceanu, întrucât acest lucru este atributul instanței de judecată, ci de a permite procurorilor continuarea anchetei penale. Faptul că PSD-ALDE blochează decizia, chiar și un eventual vot de respingere a solicitării procurorilor, arată lașitatea absolută în care colcăie actualul președinte al Senatului”, conform sursei citate.

PNL critică activitatea Comisiei juridice, care nu a întocmit încă un raport în privința solicitării DNA în cazul lui Tăriceanu.

„După 5 luni de tergiversare a solicitării privind începerea urmării penale în cazul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, senatorii PSD-ALDE din Comisia juridică au găsit de cuviință să obțină o nouă amânare prin boicotarea ședinței acestui for. Este incredibilă sfidarea pe care o manifestă acești indivizi, transformați în slugi ale infractorilor cocoțați la vârful statului, față de toți cetățenii cinstiți din această țară care finanțează prin munca lor funcționarea statului, implicit indemnizațiile pe care le obțin cei care se ascund în spatele imunității parlamentare. Această conduită a parlamentarilor PSD-ALDE este o batjocură împotriva tuturor celor care cred în principiul egalității în fața legii, fără de care o democrație nu se poate defini. Încălcarea acestui principiu de către reprezentanții PSD-ALDE reprezintă, în fapt, negarea mandatului primit în alegeri în mod democratic”, potrivit sursei menționate

Ludovic Orban a transmis, săptămâna trecută, o scrisoare deschisă adresată Liei Savonea, în care i-a cerut președintelui CSM să sesizeze CCR în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Liderul PNL i-a comunicat acesteia că șeful Senatului se sustrage din ancheta penală.

În acest context, președintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc, a declarat, marți, că Ludovic Orban a intrat într-o logică „de torționar”, în care vrea cu orice preț să își trimită fostul lider al partidului în fața instanței, adăugând că liberalul nu știe ce cuprinde dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu.

DNA a solicitat Senatului încuviințarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunțat că președintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanții unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiționale la un contract comercial, banii fiind folosiți pentru campania electorală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului