Poliția: Frații Cămătaru au fost căutați la 13 adrese din București și Ilfov

Poliția: Frații Cămătaru au fost căutați la 13 adrese din București și Ilfov
Publicat: 14/05/2012, 15:54
Actualizat: 15/05/2012, 09:46

Vasile și Ion Balint, cunoscuți drept Sile și Nuțu Cămătaru, au fost căutați la 13 adrese din București și județul Ilfov după ce instanța i-a condamnat definitiv, vineri, iar o zi mai târziu au fost dați în urmărire generală și internațională, a precizat, luni, Poliția Română.

Inspectoratul General al Poliției Române precizează, într-un comunicat de presă, că la data de 11 mai, în jurul orei 22.00, Înalta Curte de Casație și Justiție a emis mandatele de arestare pe numele lui Vasile și Ion Balint, acestea fiind puse în executare de către Poliția Capitalei, respectiv Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov.

Astfel, potrivit Poliției Române, imediat după primirea mandatelor de la instanță, polițiștii bucureșteni și ilfoveni au început procedurile de punere în executare a acestora, fiind efectuate verificări și căutări în 13 locații din București și județul Ilfov.

„Precizăm că anterior deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție de vineri 11 mai 2012, pe numele celor două persoane, la momentul liberării lor, nu fuseseră emise restricții procedurale privind interdicția de părăsire a localității sau a țării”, se arată în comunicatul citat.

Întrucât Vasile și Ion Balint nu au fost găsiți la adresele unde au fost căutați de polițiști, în dimineața zilei de 12 mai, Inspectoratul General al Poliției Române a declanșat procedura de dare în urmărire generală.

„În aceeași zi, s-au făcut demersuri către instanță în sensul obținerii Mandatelor Europene de Arestare și a mandatelor de urmărire internațională, acestea fiind emise în jurul orei 19.00. Frații Balint au fost implementați în aplicația urmăriți internațional în jurul orei 20.00, fiind transmisă alerta de urmărire internațională în toate statele membre Interpol”, a precizat Poliția Română.

La câteva ore de la transmiterea alertei, Poliția Română a fost semnalată că Vasile Balint a fost prins și se află în custodia Poliției Germane.

„Din informațiile primite pe canalul de cooperare polițienească internațională din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din Inspectoratul General al Poliției Române, rezultă că urmăritul Vasile Balint a fost prins și identificat la data de 12 mai 2012, în jurul orei 1.30, pe o autostradă din Germania. Conform procedurilor, Vasile Balint urmează a fi predat autorităților române pentru punerea în executare a mandatului emis pe numele său”, a precizat sursa citată.

Totodată, polițiștii au continuat acțiunea de căutare a lui Ion Balint. Acesta s-a prezentat, luni, în jurul orei 12.50, la Serviciul Independent de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Capitalei, „unde se fac procedurile de încarcerare”, se mai arată în comunicatul citat.

Ion Balint, cunoscut drept Nuțu Cămătaru, a venit, luni la prânz, la arestul Poliției Capitalei pentru a se preda, el declarând că a stat în localitatea Belciugatele și că avea la dispoziție 48 de ore ca să se prezinte în arest.

Vasile Balint, pe numele căruia fusese emis mandat de urmărire internațională, a fost prins în Germania de polițiștii locali, la un filtru în trafic organizat pe autostrada Passau – Frankurt, au anunțat, duminică, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române.

Ion și Vasile Balint au fost condamnați în 11 mai, de instanța supremă, printr-o decizie definitivă, la șase și, respectiv, 13 ani de închisoare, judecătorii menținând, în cazul celor doi, sentința din faza inferioară a procesului.

În cazul lui Vasile Balint, judecătorii instanței supreme au admis parțial recursul acestuia, constatând ca executată în regim de detenție perioada 2 mai 2004 – 19 decembrie 2011, pe care au și dedus-o din condamnarea de 13 ani dată de Curtea de Apel București.

Potrivit deciziei instanței supreme, din pedeapsa lui Sile Cămătaru va fi dedusă o perioadă de aproximativ șapte ani și jumătate, astfel că acesta ar mai avea de executat aproximativ cinci ani și jumătate de detenție.

Frații Cămătaru au fost judecați, alături de rude și apropiați, într-un dosar privind săvârșirea de fapte cu violență, proxenetism, cămătărie și trafic de persoane.

Alături de cei doi, în acest dosar au mai fost judecați Ion Lungu, Cristian Gheorghe, Laurențiu Roman, Laurențiu Cosma, Costel Urzică, Iulian Bocu, Smaranda Stoica, Dănuț Ion, Iulian Marghiolescu, Adrian Panduru, Marian Simirianu, Leonard Bărbieru, Constantin Stoica, Adi Dinescu, Ștefan Gheorghe, Eugen Gheorghe, George Ionuț Teodoru Baboi, Cristian Robert Boboc, Cristian Alexandru Cîrstoiu, Alina Vasile, Silviu „Fluturică” Dudiță, Sile Stan și Angela Stoica.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia