POLITICĂ. Ludovic Orban, detalii de ultim moment despre situația podului peste Dunăre de la Brăila!

POLITICĂ. Ludovic Orban, detalii de ultim moment despre situația podului peste Dunăre de la Brăila!
Publicat: 10/06/2020, 11:23

Primul-ministru Ludovic Orban a efectuat miercuri, 10 iunie, vizită de lucru pe șantierele navale din România. Șeful Guvernului s-a oprit la Brăila și a analizat situația podului peste Dunăre, o lucrare de infrastructură vitală pentru economie, după cum a remarcat liderul de la Palatul Victoria.

În opinia lui Orban, șantierele navale reprezintă o componentă extrem de importantă a economiei, întrucât pot asigura competitivitate şi permit dezvoltarea zonelor în care sunt amplasate.

Orban prezintă modulele podului peste Dunăre de la Brăila

Din toate şantierele navale care existau înainte de 1989, doar un singur şantier şi-a încetat activitatea – este vorba de Şantierul de la Olteniţa. În rest, toate celelalte şantiere, indiferent că e vorba de Tulcea, Brăila, Galaţi, Mangalia, Turnu Severin, Orşova, îşi continuă activitatea şi reprezintă o componentă extrem de importantă a economiei româneşti”, a afirmat Orban, aflat în vizită la Şantierul Naval Brăila.

Referitor la situația podului peste Dunăre, premierul a ținut să arate că la SN Brăila se lucrează profesionist, după tipare occidentale.

„Şantierul Naval Brăila a preluat, practic, producerea modulelor din care se va compune podul, este vorba de 86 de module de dimensiunea 25/30 de metri. Nu trebuie să plutească, probabil sunt primele construcţii care nu trebuie să plutească, dar sunt extrem de importante pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii extrem de important pentru această zonă.

În ceea ce priveşte ritmul de producţie, de livrare a acestor module, şantierul este extrem de bine organizat şi are capacitatea de a livra la termen aceste componente extrem de importante pentru realizarea podului”, a declarat cu convingere Ludovic Orban.

Premierul Orban, în vizită de lucru alături de miniștrii Lucian Bode și Virgil Popescu

Liderul Guvernului este încântat de faptul că în domeniul construcţiei şi reparaţiei de nave „sunt multe locuri de muncă”, chiar dacă mare parte dintre ele sunt susținute de „actori economici/ investitori străini, cum sunt Fincantieri, Damen”.

Miercuri, 10 iunie, însoțit de ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, premierul Ludovic Orban a mers într-o vizită de lucru în judeţele Brăila şi Galaţi.