Polițiști de frontieră din Giurgiu și Calafat, reținuți după ce au primit mită trei pești și whisky

Polițiști de frontieră din Giurgiu și Calafat, reținuți după ce au primit mită trei pești și whisky
Publicat: 13/11/2015, 19:19

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Direcția Națională Anticorupție, procurorii DNA – Serviciului Teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea lui Ionuț Damian, comisar șef de poliție, șef Serviciu Control Trafic Frontieră din Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Giurgiu, pentru abuz în serviciu, luare de mită și trafic de influență, a lui Costel Simion, comisar șef de poliție, adjunct al șefului Sectorului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Calafat, pentru instigare la abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită și cumpărare de influență, precum și a lui Ovidiu Cotoi, agent de poliție la Sectorului Poliției de Frontieră Calafat, pentru dare de mită.

Procurorii arată că, în toamna acestui an, Costel Simion, în calitate de adjunct al șefului Sectorului Poliției de Frontieră Calafat, i-a solicitat lui Ionuț Damian, șef Serviciu Control Trafic Frontieră din ITPF Giurgiu (șef ierarhic al celor doi), să-și îndeplinească în mod abuziv sarcinile de serviciu privind verificarea activității de serviciu a agentului de poliție Ovidiu Cotoi, de la Sectorul Poliției de Frontieră Calafat (subaltern al lui Simion Costel), cerându-i acestuia să efectueze o cercetare administrativă formală, lucru pe care acesta l-a și făcut.

În urma efectuării „cercetării” respective, lui Ovidiu Florinel Cotoi i-a fost dată o sancțiune simbolică, „deși faptele de care se făcea vinovat acesta erau de o gravitate ridicată”.

De asemenea, în 11 noiembrie, pentru a „recompensa” activitatea desfășurată de șeful lor, Costel Simion i-a solicitat, în mod direct, agentului de poliție să-i remită unele bunuri pentru a le da lui Ionuț Damian, „cu ocazia deplasării în localitatea Giurgiu”.

„Din datele existente la dosarul cauzei, a rezultat că inculpatul Simion Costel i-a solicitat inculpatului Cotoi Ovidiu Florinel să-i remită produse alimentare (pește), pentru a le transmite, la rândul său mai departe, către șeful lor, aspect cu care agentul de poliție a fost de acord. Totodată, în același scop, acesta din urmă i-a remis inculpatului Simion Costel, odată cu cei trei pești, și o sticlă de whisky 0,7 litri”, mai arată DNA.

Pe de altă parte, Costel Simion i-a promis și oferit lui Ionuț Damian bunuri procurate personal pentru ca acesta din urmă să intervină la inspectorul șef în favoarea sa, în sensul de a rezolva avansarea unei rude de-a lui în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Calafat și „posibil și alte aspecte privind propria carieră”.

„În 12 noiembrie 2015, în autoturismul de serviciu aparținând lui Simion Costel au fost găsite de procurorii anticorupție bunuri alimentare și băuturi care urmau să fie predate, în cursul aceleiași zile, inculpatului Damian Ionuț, în zona Sectorului de Poliție de Frontieră Vedea, conform înțelegerii verbale dintre ei”, mai arată procurorii.

Damian Ionuț, Costel Simion și Ovidiu Cotoi urmează să fie prezentați Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
REGELE asfaltului din CONSTANȚA a prins un CONTRACT impresionant la Tulcea!
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Anunț ANM! Vreme rea în România
Este absolut obligatoriu pentru toată România! Un medic a spus exact ce trebuie să facă...
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este...
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...