Andreea Unturica
04.12.2014
Știri

Polițiștii au oprit o mașină cu numere de Bulgaria. Iată ce avea șoferul în portbagaj

Polițiștii au oprit o mașină cu numere de Bulgaria. Iată ce avea șoferul în portbagaj
Un polițist de frontieră constănțean a fost rănit, miercuri seară, în misiune, fiind acroșat intenționat cu autoturismul de către un contrabandist de țigări, acesta reușind să scape chiar și după ce colegii polițistului au făcut uz de armă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, miercuri seară, în jurul orei 19.45, un echipaj al Poliției de Frontieră din Constanța monitoriza desfășurarea unei tranzacții cu țigări de contrabandă, în care două persoane, aflate într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria, voiau să plaseze un bax de țigarete la un imobil din municipiului Constanța.

În momentul în care una dintre persoane s-a dat jos din autoturism și a scos din portbagaj cantitatea de 10.000 de țigarete marca „Assos” pentru a o preda unei alte persoane, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea suspecților.

Cele două persoane aflate pe trotuar s-au conformat somațiilor verbale ale politiștilor de frontieră, însă conducătorul autoturismului a accelerat, încercând să fugă.

În tentativa de a scăpa, șoferul l-a acroșat intenționat pe unul dintre polițiștii de frontieră care voia să-l imobilizeze, târându-l pe asfalt câțiva metri. Observând că autoturismul nu oprește și viața colegului său este pusă în pericol, un alt polițist de frontieră l-a somat pe contrabandist, după care a făcut uz de armamentul din dotare, trâgînd un foc de avertisment în plan vertical, iar apoi a tras alte șapte cartușe spre pneurile autoturismului.

Conducătorul auto nu a oprit nici de această dată, continuându-și deplasarea în viteză pe străzile secundare ale municipiului Constanța.

Polițiștii de frontieră au solicitat sprijin de specialitate și la fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliției Județene Constanța și un echipaj al Poliției Rutiere care au declanșat cercetările.

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța pentru ultraj, tentativă de omor și fugă de la locul accidentului.

Polițistul de frontieră rănit a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, acesta fiind rănit la piciorul stâng care i-a fost imobilizat într-o atelă gipsată, în prezent starea sa de sănătate fiind stabilă.

Polițiștii de frontieră au confiscat cele 10.000 de țigarete, evaluate la aproximativ 5.000 de lei și au întocmit dosar penal pentru contrabandă.

×
Inchide