Polițiștii au propus neînceperea a urmăririi penale în cazul fostei învățătoare Dana Blându, filmată când cerea bani de cadouri de la părinți

Polițiștii au propus neînceperea a urmăririi penale în cazul fostei învățătoare Dana Blându, filmată când cerea bani de cadouri de la părinți
Publicat: 05/02/2014, 12:28
Actualizat: 02/02/2019, 02:11

Polițiștii Secției 6 au propus neînceperea a urmăririi penale pentru primire de foloase necuvenite în cazul fostei învățătoare Dana Blându, dosarul fiind trimis la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, care urmează să dea o soluție.

Potrivit unor surse din Poliția Capitalei, dosarul a fost trimis la Parchet săptămâna trecută, după ce la Secția 6 au fost audiați atât părinții elevilor de la Școala nr. 10, cât și fosta învățătoare Dana Blându.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, procurorul Călin Dumbrăveanu, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că dosarul a ajuns la instituție în urmă cu două zile, cu propunere de neîncepere a urmăririi penale.

„Dosarul a fost înregistrat și urmează să intre în circuitul administrativ”, a spus procurorul Călin Dumbrăveanu.

El a precizat că dosarul, cu propunerea polițiștilor, urmează să ajungă la prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, care îl va repartiza procurorului de caz.

„De la acel moment, soluționarea dosarului se va face în funcție de încărcătura de dosare a procurorului. Nu pot preciza o perioadă estimativă în care acesta va fi soluționat”, a mai spus Dumbrăveanu.

Învățătoarea Dana Blându, concediată de la Școala 10 din București în urma acuzațiilor că a cerut părinților bani pentru cadourile de Crăciun, a fost audiată în 23 ianuarie, de polițiștii Secției 6, în dosarul în care se fac cercetări pentru primire de foloase necuvenite.

Anterior, anchetatorii i-au audiat și pe părinții celor 20 de copii din clasa unde era învățătoare Dana Blându.

Dosarul în cazul învățătoarei Dana Blându a fost înregistrat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2 în urma unei sesizări făcute, în 30 decembrie 2013, de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

În 8 ianuarie, dosarul în care se fac cercetări pentru primire de foloase necuvenitea fost trimise de procurori la Secția 6 Poliție.

Consiliul de Administrație al Școlii nr. 10 „Maria Rosetti” din Capitală a decis, în 10 ianuarie, desfacerea disciplinară a contractului de muncă al învățătoarei Dana Blându. De asemenea, școala a decis și sesizarea Parchetului în cazul învățătoarei, pentru aspecte penale care ar fi fost săvârșite de aceasta, anchetatorii urmând să stabilească dacă aceasta a primit foloase necuvenite.

Anchetele în acest caz au început după ce în presă a fost prezentată o înregistrare video preluată de pe YouTube, în care este surprinsă o discuție între părinți și învățătoarea Blându, aceasta cerând bani pentru cadouri.

Părinții îi reproșau învățătoarei că le cere prea mulți bani, Blându replicând că trebuie să fie oferite cadouri atât secretarei școlii și bibliotecarei, cât și paznicilor și femeilor de serviciu.

„Astea-s cadourile voastre? Am sunat. Mai vine ceva, nu mai vine… Atât vă reprezintă? Nu sunteți cartofi, nu sunteți oi să vă învăț! (…) Este în politica românească, balcanică, de sărbători să se ofere. Mi s-a spus că aveți un buget de 50 de lei la patru oameni. Și am întrebat cui dați aceste cadouri? Mi s-a spus: trei profesori și un director. Și cealaltă directoare are bube? Și copiii nu salută doctorul, femeile de serviciu?”, le spunea învățătoarea părinților.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Noile reguli PENTRU ȘAORMA. Decizia care se pregătește chiar acum în Europa
Cea mai periculoasă melodie pentru șoferi. Riscul este foarte mare
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul