Polițiștii bătăuși. Cum au torturat două persoane care le-au reproșat că nu poartă mască / Unul dintre agresori ar fi lider într-un mare sindicat din Poliție!

Polițiștii bătăuși. Cum au torturat două persoane care le-au reproșat că nu poartă mască / Unul dintre agresori ar fi lider într-un mare sindicat din Poliție!
Polițiștii bătăuși. Cum au torturat două persoane care le-au reproșat că nu poartă mască / Unul dintre agresori ar fi lider într-un mare sindicat din Poliție! / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto (caracter ilustrativ)
Publicat: 04/03/2021, 07:54

Nouă agenți de poliție au fost audiați de procurorii bucureșteni după ce au fost acuzați de două persoane că le-au sechestrat, le-au supus unor tratamente degradante sau le-au torturat. Procurorii din cadrul Tribunaluluui București au prezentat noi detalii despre acest caz. Unul dintre polițiștii acuzați de sechestrare și tortură este lider într-unul dintre cele mai mari sindicate din Poliția Română, potrivit surselor GÂNDUL.RO

Cei nouă polițiști, șapte de la Secția 16 din București, unul de la Poliția Ilfov și încă o persoană, sunt cercetați pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură. Opt dintre suspecți au fost reținuți în timp ce al nouălea a fost plasat sub control judiciar.

Unul dintre agresori, lider de sindicat al Poliției Române

Unul dintre polițiștii care sunt acuzați de sechestrare și tortură ar fi Viorel Șeicaru, lider în cadrul Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), potrivit surselor GÂNDUL.RO.

„La data de 01.09.2020, în jurul orelor 01.45, inculpaţii făceau parte dintr-un filtru de poliție organizat în zona străzii Calea Șerban Vodă din mun. Bucureşti, context în care au fost abordaţi de persoanele vătămate G.M.I. şi G.T.N. care le-au adresat reproşuri cu privire la nepurtarea măștilor de protecție în contextul epidemiologic SARS-COV2”, arată procurorii.

Prima victimă, sechestrată, bătută și umilită

De asemenea, aceștia arată faptul că una dintre cele două victime a fost reținută de polițiștii și dusă pe un câmp în afara orașului unde a fost bătută și umilită.

„În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii persoanei vătămate G.M.I. pentru reproșurile adresate, 7 dintre inculpaţi având asupra lor armamentul din dotare au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinței sale pe un teren viran situat la periferia mun. București, sectorul 4, unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violențe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare și inferioare, dar și în zona degetelor mâinilor și a tălpilor. Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante. În tot acest timp, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţele exercitate asupra persoanei vătămate. După exercitarea actelor de violenţă, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran”, se arată în comunicatul Parchetului.

A doua victimă, sechestrată de polițiști

Și a doua victimă a fost sechestrată în mod ilegal de polițiști și umilită fiind abandonată pe o stradă întunecată din București.

„În acelaşi timp, alţi doi inculpaţi au lipsit-o în mod ilegal de libertate pe persoana vătămată G.T.N., în intervalul 01.45 – 02.00. Astfel, după încătușarea nelegală a acesteia, au încuiat-o în autospeciala ce le fusese repartizată, peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate, şi au transportat-o în zona Zețari din București, sectorul 5, unde au descătușat-o și abandonat-o pe o stradă întunecată”, mai arată sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA