Polițistul care și-a împușcat iubita, apoi s-a sinucis, avea dreptul să poarte arma și în timpul liber

Polițistul care și-a împușcat iubita, apoi s-a sinucis, avea dreptul să poarte arma și în timpul liber
Publicat: 26/03/2013, 11:26
Actualizat: 02/02/2019, 15:50

Polițistul din I.L. Caragiale care și-a împușcat iubita, apoi s-a sinucis avea voie să poarte armamentul și în timpul liber, a declarat, duminică, șeful Poliției Dâmbovița, comisar-șef Marian Gălbenuș, precizând că la postul de poliție la care lucra bărbatul există un seif pentru păstrarea armelor.

Șeful Poliției Dâmbovița a spus că polițistul Marius Cârstea, ajutor al șefului postului de Poliție din comuna I.L. Caragiale, era în timpul liber și că ultima dată a fost văzut duminică dimineață, în jurul orei 03.30, în timp ce se îndrepta de la serviciu spre locuința sa.

„Polițistul avea dreptul să poarte armamentul din dotare, conform unui ordin intern. La postul de poliție există un seif corespunzător pentru păstrarea armelor, dar, repet, agentul avea dreptul să poarte armamentul asupra lui și în timpul liber. În 28 noiembrie 2012 el fusese testat psihologic, controlul arătând rezultate corezpunzătoare. Procurorul va stabili ce s-a întâmplat”, a declarat șeful Poliției Dâmbovița, comisar-șef Marian Gălbenuș.

El a mai spus că Marius Cârstea era un „polițist exemplar”.

„Era un polițist exemplar, iar postul de poliție din Ion Luca Caragiale era un post cu rezultate bune. Era un polițist exemplar și nu era cunoscut cu probleme. Își făcea datoria, avea o familie normală. Era divorțat, nu avea copii”, a adăugat șeful Poliției Dâmbovița.

Potrivit acestuia, în 2004 polițistul a absolvit Școala de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, apoi a urmat cursurile Facultății de Științe Economice la Universitatea „Valahia” din Târgoviște, iar acum era student în anul al doilea la Facultatea de Drept de la aceeași universitate.

Localnicii spun că mama polițistului, care lucrează în Italia, nu ar fi fost de acord cu relația fiului ei pe motiv că fata este de etnie romă și că femeia îl suna periodic pentru a-i aminti să pună capăt relației, acesta putând fi unul dintre motivele neînțelegerii între cei doi tineri.

Costel Pârșă, tatăl tinerei, care este președintele Partidei Romilor din comuna dâmbovițeană Vlădeni, spune că fata a lucrat ca funcționar public la Primăria Vlădeni, dar acum nu mai are un loc de muncă.

El a cerut sprijinul cunoscuților și al primarului din localitate pentru a fi ajutat financiar pentru tratamentul tinerei, care este internată în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca din Capitală.

Polițistul, în vârstă de 30 de ani, a fost găsit mort în mașina sa, duminică dimineață, iar prietena lui de 23 de ani a fost găsită în stare gravă, fiind împușcată în cap.

Primele date arată că polițistul, agent principal Marius Cârstea, care lucra la Poliția Dâmbovița din anul 2004, și-a împușcat iubita în cap cu arma din dotare, apoi s-a sinucis, cei doi fiind descoperiți de către o patrulă de Poliție duminică dimineață, în jurul orei 6.30, în mașina polițistului, care era parcată în spatele dispensarului din comună. Potrivit unor surse judiciare, arma din dotare cu care polițistul și-a împușcat iubita, apoi s-a sinucis, este un pistol Carpați cu calibrul 7,65 milimetri, care urmează să fie expertizat.

Tânăra împușcată, Elena Pârșă, este sora fostului fotbalist de la Petrolul Ploiești Marian Pârșă, mort în februarie 2010, după ce cu patru ani înainte fusese diagnosticat cu cancer.

Potrivit medicilor, fata este în stare critică.

„Este în stare foarte gravă, în comă depășită. A fost echilibrată hemodinamic și respirator și a ajuns la Spitalul Floreasca”, a declarat directorul Spitalului Județean din Târgoviște, Radu Petrescu, precizând că pronosticul în acest caz este rezervat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii anunță că va fi vreme frumoasă în ultima lună de primăvară