Polițistul Marian Godină, în izolare: „Seara m-au sunat de la DSP și m-au anunțat că voi rămâne la domiciliu 14 zile din ziua contactului”

Polițistul Marian Godină, în izolare: „Seara m-au sunat de la DSP și m-au anunțat că voi rămâne la domiciliu 14 zile din ziua contactului”
Polițistul Marian Godină, în izolare: „Seara m-au sunat de la DSP și m-au anunțat că voi rămâne la domiciliu 14 zile din ziua contactului” / Sursa foto: Facebook / Marian Godina
Publicat: 29/10/2020, 17:20
Actualizat: 06/04/2021, 15:30

Polițistul Marian Godină a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care anunță că va trebui să se autoizoleze pentru 14 zile, din cauza faptului că unul dintre colegii cu care lucra a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Marian Godină: Colegul meu a fost testat pozitiv

Marian Godină a spus că unul dintre colegii cu care lucra a fost testat cu noul coronavirus. Drept urmare, a fost anunțat de DSP că va trebui să rămână la domiciliu 14 zile din ziua contactului cu persoana infectată.

Polițistul a spus că se simte bine și că nu are niciun simptom.

„Colegul meu, cel cu care îmi petrecusem 24 de ore, a luat o gură din cafea, s-a uitat lung în cană, apoi a mai luat o gură. Nu simțea niciun gust. Nici miros nu avea.
S-a testat sâmbătă, iar rezultatul testului a venit luni. Pozitiv.
Seara m-au sunat de la DSP și m-au anunțat că voi rămâne la domiciliu 14 zile din ziua contactului.
Momentan sunt bine, nu am niciun simptom.
E amuzant, totuși, când mă sună Poliția să ies la poartă”, a scris Marian Godină pe pagina sa de Facebook.

Vela: În ultimele 24 de ore, 124 de colegi s-au infectat cu SARS-CoV-2. / MAI înființează propriul centru de transfuzie și donare de sânge și plasmă convalescentă

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, consideră îngrijorător cel mai recent bilanț al pandemiei de COVID-19 din România, dar și numărul infecțiillor și al deceselor în rândul angajaților MAI de la debutul acesteia. Ministrul a anunțat înființarea unui centru de recoltare de sânge și plasmă convalescentă la nivelul MAI.

Ministrul Marcel Vela a prezentat, marți, într-o declarație de presă la sediul MAI, bilanțul infecțiilor cu COVID-19 la nivelul instituției și a anunțat înființarea unui centru de transfuzie și donare de sânge și plasmă convalescentă.

„La nivel național, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 104 decese din cauza infecției cu SARS-CoV-2. În ultimele 24 de ore, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-au infectat 124 de colegi, iar de la începutul pandemiei, am înregistrat 4.117 cazuri de infecții și 9 cazuri de decese. Acest lucru este îngrijorător, dar și un semnal de alarmă pentru a ne mobiliza și a găsi cât mai multe soluții pentru a ne salva semenii”, a declarat Marcel Vela.

În acest sens, ministrul a anunțat că, după campania de promovare prin mesaje de interes public pentru a se dona plasmă, MAI va creea un centru de recoltare sânge și plasmă autoimună, urmând ca în viitor, în pasul trei, să realizeze o bancă de plasmă „necesară tuturor compatrioților”.

„Astăzi vă anunțăm că, pentru a veni în sprijinul celor grav bolnavi, la nivelul MAI va fi înființat un centru de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă. Această măsură este cu atât mai necesatră având în vedere posibilitățile actuale de terapie oferite de centrele specializate”, a spus Vela.