Poll Marius Tucă Show: ”Credeți că România ar trebui să șantajeze UE pentru a obține intrarea în Spațiul Schengen?”

Poll Marius Tucă Show: ”Credeți că România ar trebui să șantajeze UE pentru a obține intrarea în Spațiul Schengen?”
Publicat: 06/10/2022, 22:09

Joi, 6 octombrie, a avut loc o nouă ediție a emisiunii „Marius Tucă Show”, invitatul lui Marius Tucă fiind publicistul și scriitorul Ion Cristoiu. 

Telespectatorii au fost invitați să răspundă cu DA sau NU la întrebarea: ”Credeți că România ar trebui să șantajeze UE pentru a obține intrarea în Spațiul Schengen?”,  în contextul în care Rareș Bogdan a lansat miercuri în plenul Parlamentului European un avertisment dur la adresa statelor UE.

„Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la egal la egal și respectați? Să provocăm o criză alimentară la nivel european, să blocăm la graniță trenurile și sutele de camioane cu cereale care tranzitează zilnic România spre piețele occidentale, în Olanda, Belgia, Franța, Austria, Germania, Italia? Nu ne obligați să jucăm și noi dur”, a subliniat prim-vicepreședintele PNL, miercuri, timpul dezbaterii din Parlamentul European.

Majoritatea celor care au răspuns (71%) ar fi de acord ca România să recurgă inclusiv la șantaj pentru a obține intrarea în Spațiul Schengen, în timp ce 28% nu sunt de acord cu această propunere.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase