Ponta, la ieșirea de la DNA: Sunt suspect în dosarul lui Șova

Ponta, la ieșirea de la DNA: Sunt suspect în dosarul lui Șova
Premierul Victor Ponta a anunțat că este considerat suspect de către DNA în dosarul Șova, pentru activitatea de avocat din 2007-2008 și pentru faptul că este în conflict de interese deoarece l-a propus ministru pe acesta.

„Sunt suspect în dosarul lui Șova, pentru activitatea de avocat în 2007-2008 și, de asemenea, sunt în conflict de interese că l-am propus pe Șova ministru. Am venit la DNA ca orice om normal, nu a dat nicio declarație, o se ne cheme pentru declarații”, a spus Ponta.

Întrebat de presă dacă va demisiona, Ponta a răspuns că politica se face în Parlament, nu la DNA, și nu a mai dorit să mai declare altceva.

În ianuarie anul trecut, în conextul informațiilor apărute cum că în raportul trimis de Inspecția Judiciară către Consiliul Superior al Magistraturii se arată că este cercetat de DNA pentru afacerile de la CE Rovinari și Turceni în care este verificat și Șova, Ponta spunea presei: „E normal. Ce om nu e cercetat? Dar eu mă duc mâine, dacă mă cheamă, mă duc. Dar știți de un asemenea dosar? Eu nu am fost informat, aflu de la dumneavoastră, dar nu m-ar mira. Dar cum aș putea să nu am și eu dosar la DNA? Până la urmă, ar fi anormal. Pentru niște contracte semnate de firma dumneavostră de avocatură complexului energetic Turceni… Asta e o tâmpenie”.

De asemenea, în luna martie a acestui an, în contextul anchetării cumnatului său, Victor Ponta afirma, într-o emisiune televizată, că va demisiona din postul de prim-ministru dacă în cazul lui va fi începută în vreun dosar urmărirea penală, precizând însă că speră că, în 2015, guvernele nu sunt schimbate cu mijloace judiciare.

„Daca se face un dosar în care față de mine se începe urmărirea penală, nu am cum să rămân în funcția de prim-ministru, să stau în fiecare dimineață să dau explicații cum e cu dosarul. Dar eu sper că, în 2015, nu se schimbă guvernele cu mijloace judiciare. Cred acest lucru, că nu se va întâmpla”, spunea Ponta.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârșit în perioada în care era avocat, anunță DNA.

Inchide