Pregătește-ți bagajul. DiscoverEU se întoarce. Peste 15.000 de tineri europeni, inclusiv ROMÂNI, vor primi BILETE GRATUITE de călătorie prin Europa de la UE

Pregătește-ți bagajul. DiscoverEU se întoarce. Peste 15.000 de tineri europeni, inclusiv ROMÂNI, vor primi BILETE GRATUITE de călătorie prin Europa de la UE
Publicat: 09/08/2018, 19:35

Tinerii care împlinesc anul acesta vârsta de 18 ani vor fi eligibili pentru permisele de călătorie valabile 30 de zile cu ajutorul cărora pot călători în patru țări europene fără niciun cost.

Proiectul acoperă doar costurile de călătorie, iar tinerii vor trebui să-și plătească cazarea, mâncarea și celelalte cheltuieli.

Prima rundă de înscrieri, din iunie 2018, s-a terminat. Entuziasmul tinerilor a fost debordant. Nu mai puțin de100.480 de tineri au încercat să obțină permise de călătorie DiscoverEU.Au reușit cei 15.000 care au răspuns la chestionar și s-au apropiat cel mai mult de răspunsul corect la întrebarea de departajare.

Inițiativa a fost aprobată în luna martie, când forul executiv al structurii europene a aprobat un buget de 12 milioane de euro pentru acest proiect.

Programul DiscoverEU încearcă să se opună sentimentului de populism și să promoveze Europa prin garantarea unui acces mai ușor la schimburile culturale.

Liderul partidului Partidului Popular European Manfred Weber este inițiatorul acestei idei și cel care a introdus proiectul în Parlamentul European.

Deoarece bugetul alocat acoperă doar 15.000 de premise de călătorie, tinerii europeni trebuie să se înregistreze pe o aplicație de pe site-ul UE pentru a-și câștiga permisul de călătorie.

„Este important să oferim tuturor tinerilor oportunitatea de a-și lărgi orizonturile prin cunoașterea culturii altor state”, a transmis Tibor Navracsics, comisar european pentru educație, cultură, tineret și sport. „Educația nu este doar despre ce învățăm în sălile de clasă, ci și despre ce descoperim legat de cultură și tradiție.”

Toți tinerii din statele europene, născuți în anul 2000, vor fi eligibili anul acesta să primească permisul, inclusiv cei din Letonia, Estonia, Lituania, Malta și Cipru – state membre care nu fac parte din rețeaua proiectului Interrail. Tinerii de 18 ani trebuie să aplice pentru permis pe site-ul Comisiei Europene, iar în urma unei selecții „obiective și imparțiale”, o parte vor fi aleși pentru a beneficia de aceste permise de călătorie, potrivit proiectului.

Foto: #DiscoverEU 2018/ Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Carmen Grebenișan, declarată câștigătoare a Survivor România! Alina Ceușan a făcut anunțul. 'Este învingătoarea noastră...
Imagini exclusive. Gestul fiului lui Ion Țiriac arată cum merge, de fapt, relația cu Sorana...
O casieră din Suceava a fost condamnată la închisoare pentru că nu a scanat produsele...
Regula celor 5 secunde pentru mâncarea scăpată pe jos: Mit sau Adevăr?
ANIMAŢIE. Monica, moartă la 16 ani în accident, după ce prietena ei a vrut să...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
TOP-ul mașinilor pe care ar fi bine să le eviți
Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?
Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții și obiceiuri pentru această zi sfântă
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Începe revoluţia anti-Putin! Legionarii vor mărşălui spre Moscova pentru a-l răsturna de la putere pe...
Enervantul Stelian Nistor de la Chefi la cuțite, în comă! Concurentul din echipa lui Florin...
Titanicul NU S-AR FI scufundat ÎN VECI dacă ACEST OM ar fi fost crezut pe...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Informaţie pentru românii care nu stau la ADRESA DIN BULETIN! E OBLIGATORIU în termen de...
Tavi Clonda, după ce s-a scris că Gabriela Cristea a venit beată la emisiune: „Ce...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Evenimente de ziua copilului. Ce activități pentru copii se pot face de 1 iunie 2023