PRELUNGIRE. Până când rămân în vigoare regulile de distanțare socială în Germania

Redactor:
Gandul
PRELUNGIRE. Până când rămân în vigoare regulile de distanțare socială în Germania
Până când rămân în vigoare regulile de distanțare socială în Germania / Sursă foto: Pixabay / caracter ilustrativ

În vederea menținerii sub control a pandemiei de coronavirus, marți, 26 mai 2020, vocile autorizate ale guvernului de la Berlin au anunțat că vor fi prelungite regulile de distanțare socială impuse în Germania, până la data de 29 iunie 2020.

Până la zece persoane, sau două familii, se vor putea întâlni „în locuri publice”, au decis guvernul şi cele 16 landuri ale federaţiei, potrivit anunțului făcut de AFP.

Conform surselor citate, aceiași decidenții au recomandat „menţinerea unui număr cât mai mic de persoane” în situaţiile amintite mai sus.

Totodată, autorităţile propun ca reuniunile să aibă loc „în exterior”. Astfel, „riscul de infecţie este mult mai scăzut”, potrivit unui comunicat de presă al guvernului federal.

În ceea ce privește reuniunile la domiciliu, „regulile de igienă şi de distanţare trebuie de asemenea aplicate”.

Conform acelorași surse, numărul de persoane trebuie să fie stabilit în funcţie de posibilitatea respectării regulilor de distanţare şi trebuie asigurată o ventilaţie suficientă.

Dispoziţiile în cauză se vor aplica „în toate cazurile până la 29 iunie”, este anunțul făcut de cele 16 landuri şi de guvernul federal.

În mod deosebit, se recomandă o distanţă de cel puţin 1,5 metri între oameni.

Germania a înregistrat marţi 179.002 de noi cazuri de coronavirus (+432 în 24 de ore) şi 8.302 decese (+45), potrivit Institutului Robert Koch.

Zilele acestea, ţara se confruntă cu noi focare de infecţie cu SARS-CoV-2. Mai mulți infectați cu noul coronavirus au fost depistați printre clienţii unui restaurant din Leer, în nordul Germaniei, respectiv într-o biserică din landul Hesse, situat în vestul țării.

Inchide