Premierul Canadei, Justin Trudeau, s-a infectat cu COVID-19

Premierul Canadei, Justin Trudeau, s-a infectat cu COVID-19
Justin Trudeau / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 31/01/2022, 19:01

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a scris pe o rețea socială, că a fost testat pozitiv la COVID-19, dar se simte bine și va continua să lucreze de acasă.

”În această dimineață am fost testat pozitiv la COVID. Mă simt bine – și voi continua să lucrez la distanță săptămâna aceasta respectând regulile de sănătate publică”, a scris acesta pe Twitter, în timp ce a transmis un apel pentru vaccinare către toată lumea.

Premierul şi familia sa se află în izolare de câteva zile, după ce au intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. Cel puţin unul dintre copiii săi a fost, de asemenea, testat pozitiv, potrivit cabinetului prim-ministrului.

Șeful guvernului Canadei va participa la o serie de evenimente de la distanță luni, inclusiv o rundă de întrebări și o dezbatere cu privire la situația care se desfășoară în Ucraina, relatează CTVNEWS.

Este prima dată când premierul canadian a fost testat pozitiv pentru COVID-19, însă nu este prima dată când acesta a fost expus la virus.

La începutul pandemiei, în martie 2020, a intrat într-o izolare de 14 zile după ce soția sa, Sophie Gregoire Trudeau, a fost testată pozitiv pentru COVID-19, iar la sfârșitul lunii decembrie 2021 a anunțat că se testează în mod regulat și se auto-monitorizează după ce unii membri ai personalului său au fost testați pozitiv.

Sute de camioane au blocat centrul capitalei Canadei, protestând împotriva obligativității vaccinării

Mai mult de 10.000 de oameni și sute de vehicule, majoritatea camioane, au blocat duminică centrul capitalei federale a Canadei. Camionagii au protestat împotriva faptului că sunt obligați să se vaccineze pentru a-și exercita meseria, respectiv pentru a asigura transporturile comerciale între Canada și Statele Unite. Mișcarea a fost numită „convoiul libertăţii”.

Familia lui Trudeau a fost transferată într-o locaţie secretă, ca măsură de precauţie, deoarece protestele celor care se opun restricţiilor sanitare continuă în Ottawa.