Presa finlandeză despre ”naţionala” U21 a lui Mutu: „Cu adversarul este greu!” Antrenorul de fotbal finlandez, Juha Malinen: „Această grupă de vârstă din România se află în fruntea Europei”

Redactor:
Florentina Dinu
Presa finlandeză despre ”naţionala” U21 a lui Mutu: „Cu adversarul este greu!” Antrenorul de fotbal finlandez, Juha Malinen: „Această grupă de vârstă din România se află în fruntea Europei”
Asociația de fotbal finlandeză despre echipa naţională de fotbal a României U21 a lui Mutu: "Cu adversarul este greu". Antrenorul de fotbal finlandez, Juha Malinen: "Această grupă de vârstă din România se află în fruntea Europei"

Naționalele de fotbal sub 21 de ani ale Finlandei și României se vor confrunta vineri într-un meci important pentru calificarea la Campionatul European. Presa finlandeză a prefațat meciul care va avea loc pe 4 septembrie, de la ora 19.00, la Turku.

Potrivit antrenorului echipei naționale Juha Malinen, pregătirile pentru întâlnirea cu România au mers destul de bine în ciuda vremurilor dificile, se scrie pe site-ul web al Asociației de fotbal veikkausliiga.

„A trăi într-un balon din cauza coronavirusului ne-a adus o mulțime de provocări noi, dar totul a fost gestionat profesionist de către jucători”, subliniază Malinen pe site-ul web al Asociației de Fotbal.

Antrenorul de fotbal finlandez despre echipa de fotbal a României: „Această grupă de vârstă din România se află în fruntea Europei”

Echipa naţională de tineret a României. Foto: Prosport

 

„Cu adversarul de vineri este greu”, scrie pe site-ul web al Asociației de Fotbal.

„Această grupă de vârstă din România se află în fruntea Europei. România a fost mai puternică în întâlnirea anterioară, câstigând meciul cu 4-1. Suntem pregătiți însă pentru un meci mai bun. Acum există la ei și un nou antrenor, legenda Adrian Mutu”, spune selecționerul finlandez.

Adrian Mutu în Finlanda. Foto: Prosport

Malinen subliniază că mulți jucători ai ”Little Punch” (cum sunt numiți tinerii fotbaliști finlandezi) sunt pregătiți să realizeze o performanță însemnată în fața României.

„Avem șapte jucători noi. Deși grupa de vârstă este corespunzatoare anului 1998, sunt incluși Naatan Skyttä și Robin Tihi de la AIK, născuti în 2002, și Matias Vainionpää din SJK, născut în 2001. În plus, Timo Stavitski a primit o mare responsabilitate la Maastricht și a revenit sănătos după o pauză de doi ani. Desigur, există nume familiare, precum Aapo Halme, Lucas Lingman, Benjamin Källman, Mikael Soisalo, Kaan Kairinen și mulți alții, a subliniat Mali”, se scrie în publicația veikkausliiga.

Ieri, jucătorii lui Adrian Mutu au efectuat primul antrenament în Finlanda, cu o zi înaintea meciului.

Tricolorii vor juca pe 4 și 8 septembrie cu Finlanda și, respectiv, Malta. România mai joacă în această toamnă cu Ucraina și returul cu Malta (în octombrie), dar și partida decisivă pentru calificare, cu Danemarca (în noiembrie).

Meciul național U21 dintre Finlanda și România se va juca cu ”casa închisă” pe stadionul Turku Veritas vineri, 4 septembrie, de la ora 19:00. Partida va fi arbitrată de o brigadă condusă de grecul Anastasios Papapetrou, anunţă Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său oficial.

 

Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Au găsit un tanc îngropat în pădure. Au săpat iar când l-au deschis au rămas...
Decizia PROTV: Florin Calinescu e OUT! Ce se intampla la Romanii au talent
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Câți bani plătește Nicușor Dan pe chirie. Unde locuiește primarul Capitalei
Care este legătură între rechini şi vaccinul împotriva coronavirusului
Un bărbat l-a împușcat în cap pe amantul soției, apoi a forțat-o să îl decapiteze...
Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
Au găsit un tanc îngropat în pădure. Au săpat iar când l-au deschis au rămas...
REGINA fără pic de RUȘINE care a SCANDALIZAT o țară întreagă la numai 27 de...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Sărbătoare mare mâine, 30 septembrie! Toți creștinii în prăznuiesc pe marele mucenic
În sfârșit! Dincă a recunoscut astăzi ce i-a făcut, de fapt, Alexandrei Măceșanu
Secretul unei relații durabile. 7 metode științifice pentru o căsătorie fericită
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide