Președintele ANRE a fost demis de Ponta. Noul șef este un afacerist liberal din domeniul gazelor, care a fost urmărit penal

Redactor:
Diana Marcu
Președintele ANRE a fost demis de Ponta. Noul șef este un afacerist liberal din domeniul gazelor, care a fost urmărit penal
Președintele ANRE, Iulius Dan Plaveti a fost demis de premierul Victor Ponta în urmă cu câteva minute. În locul lui a fost numit liberalul Niculae Havrileț

Președintele ANRE, Iulius Dan Plaveti  a fost demis de premierul Victor Ponta în urmă cu câteva minute. În locul lui a fost numit liberalul Niculae Havrileț.

În urmă cu o săptămână, șeful Executivului l-a demis și pe vicepreședintele instituției, Petru Lificiu, acuzându-l de aroganță. Lificiu declarase că scumpirea energiei cu 5% nu-i va afecta pe consumatori dacă aceștia vor stinge becul în baie.

Nicolae Havrileț este vicepreședintele PNL Târgu Mureș și consilier local în același oraș. El este acționar la o firmă din domeniul gazelor naturale – SC Gascop SRL, cu 90% din acțiuni, și SC Hanigas SRL, cu 100%, dar și la Nexte Bank, cu o valoare a acțiunilor de 1.200 de lei, membru Club Rotary Mureș și membru Agenda 2009, conform Mediafax.

Totodată, el este vicepreședinte la Uniunea Națională a Patronatelor din România, secretar la Asociația Profesională din Domeniul Gazelor Naturale, membru în Comitetul Consultativ al ANRE, și beneficiarul unor contracte încheiate între SC Gascop SRL și E. On Gaz Distribuție, respectiv Transgaz Mediaș, în urma unei licitații publice pentru prestări servicii, în valoare de 198.920 de lei, în 2011.

În 2005, Direcția Națională Anticorupție a anunțat că mai mulți înalți funcționari publici de la Agenția Domeniilor Statului și de la Ministerul Agriculturii sunt urmăriți penal pentru privatizarea frauduloasă a Vitipomicola Sâmburești Olt. Printre aceștia se număra și Havrileț, care la data comiterii faptei, în luna august 2000, era președintele Agenției Domeniilor Statului.

Conform declarațiilor sale, apărute într-un interviu din 2006, Havrileț se cunoaște cu actualul ministru de Interne, clujeanul Ioan Rus, încă din studenție. Havrileț înființase o trupă muzicală, iar Rus era șeful Uniunii Tineretului Comunist din Cluj.

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
,,Am întâlnit un bărbat pe internet, pe care îl credeam sufletul meu pereche. La un...
Soția i-a născut 5 fete și era însărcinată pentru a șasea oară. Atunci, bărbatul a...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Noi detalii despre starea de sănătate a lui Schumacher! Din păcate ... Veștile sunt extrem...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
2000 de lei în plus la salariu pe lună pentru acești români. Este important să...
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide