Președintele Băsescu a plecat de la Spitalul Militar Central

Președintele Băsescu a plecat de la Spitalul Militar Central
Președintele Traian Băsescu a plecat de la Spitalul Militar Central duminică, la orele prânzului, la scurt timp după ce medicii săi au anunțat într-o conferință de presă decizia de externare și după ce a făcut o declarație pentru jurnaliștii prezenți în curtea spitalului.
Publicat: 15/02/2012, 10:25
Actualizat: 22/02/2012, 14:47


Președintele Traian Băsescu a plecat de la Spitalul Militar Central duminică, la orele prânzului, la scurt timp după ce medicii săi au anunțat într-o conferință de presă decizia de externare și după ce a făcut o declarație pentru jurnaliștii prezenți în curtea spitalului.

Președintele Traian Băsescu a declarat, la ieșirea din Spitalul Militar Central, unde a fost operat de tiroidă, că putea să se externeze încă de sâmbătă seara, dar medicii nu l-au lăsat.

Președintele a ieșit din spital însoțit de Maria Băsescu și de membrii echipei medicale. El a făcut o fotografie de grup cu soția sa și cu medicii, apoi a mulțumit pe rând cadrelor medicale.

"Puteam să ies de aseară, dar nu m-au lăsat doctorii", a spus Băsescu, adăugând că se simte bine și că pregătirea operației, cât și intervenția chirurgicală au fost "excelente".

Șeful statului a ținut să precizeze că a avut foarte multă încredere în echipa medicală, remarcând profesionalismul acesteia și decența de care au dat dovadă medici. Șeful statului a precizat că această problemă la tiroidă i-a fost depistată încă din luna iunie, când a făcut analizele pe care le repetă o dată la trei luni.

"Nu mi-a fost teamă. Eu știu ce simte un medic care trebuie să opereze lângă coardele vocale ale unui președinte. Am avut încredere de la început, iar profesionalismul s-a văzut prin decență. Echipa se știe din iunie și nu a vorbit nimeni", a adăugat Băsescu.

Întrebat de jurnaliști când se va întoarce la Cotroceni, șeful statului a răspuns râzând "când vreau eu", după care a continuat spunând că "două-trei zile va sta pe lângă casă".

"Pot să mă duc direct la Cotroceni, dar este totuși o tăietură și plaga e încă neprinsă, așa că respect indicațiile medicilor de a sta două-trei zile pe lângă casă", a spus Băsescu.

Traian Băsescu a amintit din nou de situația de anul trecut de la Elias, spunând că nu mai simțea nimic de la jumătate în jos, stătea în salon și vedea cum medicii și miniștri erau în conferințe. Acesta a precizat că și atunci intenționa să se opereze în țară, însă un medic i-a spus că fiecare minut este extrem de important și când i s-a spus că nu poate fi operat decât a doua zi dimineață, a trebui să plece pentru că nu mai avea timp.

"Aici a fost o abordare de profesioniști, cu respect pentru mine ca om, dar și cu respect pentru români", a apreciat Băsescu.

Președintele a ținut să clarifice și motiv pentru care nu s-a aflat decât în ultimul moment de operația sa, precizând că "nu s-a intenționat nicio secundă să se ascundă aceste informații".

"Stabilisem să se dea vineri, după program, un comunicat de presă", a spus președintele.

Șeful statului a explicat că s-a recurs la această variantă întrucât vineri a avut mai multe întâlniri importante și nu a vrut să explice de fiecare dată că este într-o stare bună de sănătate și că poate să aibă acele discuții.

După discuția cu jurnaliștii, președintele a mai mulțumit încă o dată echipei de medici și, în timp ce-i strângea mâna doctorului Mircea Ghemegian, i-a spus: "în sfârșit văd și eu un armean bun", după care a corectat și a spus "un armean competent".

Președintelui Traian Băsescu i-a fost extirpat, sâmbătă dimineață, lobul drept tiroidian, sub anestezie generală, intervenția desfășurându-se fără incidente anestezico-chirurgicale. Echipa de medici a apreciat că starea postoperatorie și anestezică a președintelui este foarte bună, apreciind că acesta poate fi externat duminică.

Mai multe informații pe www.mediafax.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Povestea emoționantă a câțelului care își aștepta stăpânul în ploaie la stația de metrou Unirii
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator