Președintele Băsescu participă, joi și vineri, la Summit-ul Asia-Europa de la Milano

Președintele Băsescu participă, joi și vineri, la Summit-ul Asia-Europa de la Milano
Președintele Traian Băsescu participă, joi și vineri, la Summitul Asia - Europa (ASEM) de la Milano, potrivit unui comunicat al Președinției remis, miercuri, agenției MEDIAFAX.

La plecarea la Summit, președintele va susține o declarație la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”. Joi după amiază președintele va participa, la Centrul de Congrese din Milano, la sesiunea de deschidere a Summitului, apoi la sesiunea plenară cu reprezentanții Parteneriatului Parlamentar Asia -Europa (ASEP), ai Forumului Popular Asia – Europa (AEPF) și ai Forumului de Afaceri Asia – Europa (AEBF);

Tot joi va fi făcută o fotografie de familie, apoi fiind programată participarea la prima sesiune plenară cu tema „Promovarea cooperării financiare și economice între Asia și Europa prin intermediul unei conexiuni îmbunătățite”. Președintele are programată o alocuțiune, în jurul orei 16.50 (ora României) în cadrul primei sesiuni plenare cu tema „Promovarea cooperării financiare și economice între Asia și Europa prin intermediul unei conexiuni îmbunătățite”.

Ulterior, președintele are programată participarea la a doua sesiune plenară cu tema „Abordarea problemelor globale în contextul parteneriatului Europa – Asia și a unei lumi interconectate”. De asemenea, la ora 21.00 (ora României), la „Palazzo Regale” din Milano, președintele va participa la dineul oferit de președintele Republicii Italiene, Giorgio Napolitano, în onoarea șefilor de delegații participanți la Summitul ASEM.

Vineri, președintele va participa la sesiunea restrânsă „Dialog și cooperare între Europa și Asia privind viitorul ASEM”, apoi la sesiunea de închidere a Summitului.

Inchide