Președintele CURȚII DE CONTURI EUROPENE începe o vizită oficială de două zile la București, în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului UE

Publicat: 19/11/2018, 12:33

Președintele Curții deConturiEuropene, Klaus-Heiner Lehne, efectuează o vizită oficială în România, în perioada 19-20 noiembrie. Oficialul european va avea întâlniri cu șeful statului Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă și președinții Camerelor Parlamentului.

Vizita lui Klaus-Heiner Lehne are loc la invitația președintelui Curții deConturia României, Mihai Busuioc, precizează instituția, într-un comunicat de presă.

„Invitația adresată președintelui Curții deConturiEuropene are loc în contextul preluării de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene în prima jumătate a anului 2019, prilej cu care cei doi președinți vor discuta în plan bilateral despre importanța dezvoltării și consolidării relațiilor de cooperare dintre cele două Instituții Supreme de Audit, despre activitatea specifică a acestora, precum și despre alte teme de interes comun”, mai anunță sursa citată.

Mihai Busuioc a afirmat că îl va asigura pe președintele Curții deConturiEuropene că instituția română este un partener deschis pe pe drumul promovării valorilor europene.

„Reformarea și modernizarea Curții deConturia României, obiective pe care mi le-am asumat încă din prima zi a mandatului, se pot realiza doar prin dialog, transparență și schimb de experiență. Mă bucură și mă onorează vizita colegilor noștri de la Curtea deConturiEuropeană și vreau să-l asigur cu această ocazie pe domnul președinte Klaus-Heiner Lehne că instituția noastră este un partener deschis pe drumul promovării valorilor europene”, a declarat Mihai Busuioc.

Klaus-Heiner Lehne va avea întrevederi Klaus Werner Iohannis, președintele României, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, Viorica Dăncilă, prim-ministrul României,Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, precum și cu George Ciamba, ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

De asemenea, președintele Curții deConturiEuropene, Klaus-Heiner Lehne, va susține un discurs în fața studenților Academiei de Studii Economice din București, urmat de o sesiune de întrebări adresate de către studenții interesați de cunoașterea modului de funcționare a Curții deConturiEuropene în cadrul Uniunii Europene, conchide sursa menționată.

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
Gafă sau adevăr?! Cum au numit-o indienii pe Iulia Vântur, pe afișul noului film al...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
Imaginile momentului cu Edi Iordănescu! Ce a făcut viitorul selecționer la bordul „bijuteriei” de 120.000...
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa a trimis o scrisoare părinților fetei
Gafă sau adevăr?! Cum au numit-o indienii pe Iulia Vântur, pe afișul noului film al...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
City INSURANCE, dată în JUDECATĂ, după un ACCIDENT provocat de fiul lui Radu MAZĂRE
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Trădare anului la PRO TV! Pleacă de la Știrile Pro TV pentru un alt post....
Se vor aplica în toată România! Măsuri de ultim moment. Sunt valabile până la 31...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...