Președintele Parlamentului Moldovei și-a cerut scuze pentru declarațiile lui Dodon contra României

Redactor:
Dana Stanila
Președintele Parlamentului Moldovei și-a cerut scuze pentru declarațiile lui Dodon contra României
Mai multe pe gandul.info

Prezent miercuri la București, președintele Parlamentului Moldovei, Andrian Candu, s-a întâlnit cu președințiilor celor două Camere, cu care a discutat despre colaborarea pe linie parlamentară, dar și despre relațiile în general dintre România și Moldova.

Candu a ținut să-și ceară scuze pentru declarațiile ostile la adresa României făcute de către președintele moldovean, Igor Dodon. „Am trecut în revistă și discuțiile ce țin de provocările inclusiv de la Chișinău (…) Chiar mi-am cerut scuze pentru declarațiile care au fost făcute de președintele Republicii Moldova, Ifor Dodon, împotriva României sau la adresa României, pentru că se pare că un președinte care se confruntă cu lipsa competențelor își compensează prin declarații mai tăioase la adresa României. Și cer scuze”, a spus Candu.

El a dat asigurări că relația cu România și integrarea europeană rămân prioritare pentru guvernul de la Chișinău. „Chiar dacă au fost diverse interpretări, la Chișinău prioritatea nr. 1 rămâne integrarea europeană și reformele pe care noi le-am pornit pe calea integrării europene, iar România este partenerul nostru și avocatul nostru în procesul de integrare europeană. Ne bazăm foarte mult pe România”, a mai spus Andrian Candu.

Președintele Parlamentului Moldovei urmează să se întâlnească, joi după-amiază, cu președintele Klaus Iohannis.

Inchide