Președintele PPE: PSD e de doi ani la guvernare, șomajul crește, iar România nu e încă în Schengen

Președintele PPE: PSD e de doi ani la guvernare, șomajul crește, iar România nu e încă în Schengen
Publicat: 30/03/2014, 11:54
Actualizat: 29/07/2014, 18:44

El a ținut să aprecieze eurodeputații PDL din Parlamentul European, spunând că aceștia reprezintă o delegație importantă și activă în cadrul PPE. „Sunt deputați respectați și activi. Țin să subliniez astăzi, în fața dumneavoastră, acest lucru. Aș dori în mod deosebit să îl menționez pe vicepreședintele meu, Marian Jean Marinescu, un profesionist dedicat și foarte eficient în cadrul grupului PPE”, a afirmat Joseph Daul, mulțumindu-i acestuia pentru „remarcabila sa activitate”.

Daul a arătat că românii, alături de cetățenii întregii Uniuni, își vor alege, pe 25 mai, deputații care să îi reprezinte în Parlamentul European și de asemenea, candidatul pentru președinția Comisiei Europene. „În ceea ce ne privește pe noi, în PPE, avem șansa de a-l avea candidat pe Jean Claude Juncker. Un mare european, cu o experiență încununată de multe succese. Aici însă nu este vorba despre un singur om. În joc este viitorul Europei. Va trebui să facem o alegere. Să alegem ce fel de Europă ne dorim”, a mai afirmat Joseph Daul.

El a precizat că există, „pe de o parte, o Europă a extremelor și a demagogiei, o Europă a închiderii în sine și o Europă a eșecului, și, pe de altă parte, există o Europă a socialiștilor, cea care a condus numeroase state europene într-o fundătură prin explozia cheltuielilor publice, datorii dezastruoase și tot mai multe impozite”.

„Dar există și Europa pentru care luptăm noi, cei din PPE. O Europă care strălucește. O Europă a valorilor, a locurilor de muncă, a unei economii dinamice, a unei creșteri solide și durabile. O Europă mai armonioasă, o Europă care își protejează cetățenii. Există voci care susțin stoparea creșterii și influenței grupului PPE în Parlamentul European deoarece «aceștia ar agrava criza». Dar mă întreb, oare PPE a agravat criza în România, în Grecia, în Irlanda, în Spania, în Portugalia? Nu cumva socialiștii sunt, de fapt, cei vinovați?”, a mai spus Joseph Daul.

El a vorbit și despre PSD, care „este de doi ani de zile la guvernare în România și, de doi ani, impozitele cresc, șomajul este și el în creștere, iar timpul trece și România încă nu este membră a spațiului Schengen”.

„De când PPE este la guvernare în anumite țări, criza a fost depășită. În Grecia, pentru prima dată după 10 ani, Guvernul condus de Antonio Samaras are un buget echilibrat. În Portugalia, pentru prima dată după mult timp, șomajul a scăzut. În Spania, investitorii străini încep să revină, creșterea economică a fost relansată, șomajul scade. În Irlanda numărul șomerilor a scăzut sub pragul de 400.000. Iată diferența!”, a comentat președintele PPE situația din Europa.

Joseph Daul a arătat că îl preocupă situația economică din România dar nu numai. „De doi ani asistăm la o degradare a statului de drept în beneficiul unei minorități care încearcă să fie mai presus de lege. PDL a muncit pentru ca România să se alăture Uniunii Europene. În nici doi ani de zile, socialiștii români au lucrat în direcția opusă. Europa nu poate tolera o astfel de situație. Europa există pentru a-și proteja cetățenii, pentru a le garanta libertățile fundamentale. În momentul în care aceste valori și drepturi sunt amenințate, trebuie să acționăm cu fermitate. Trebuie să reacționăm prompt. Așa cum a făcut PPE în vara anului 2012, când statul de drept a fost amenințat”, a spus aceasta.

Daul a arătat că Europa este o comuniune de valori și de dreptate, iar România are un loc special în Europa. „Ea se află în prima linie. Este primul bastion al democrației în Est, la frontiera cu Ucraina. Misiunea României este așadar cu atât mai importantă. Dumneavoastră, în PDL, cunoașteți foarte bine acest lucru. Știu că pot conta pe dumneavoastră”, a adăugat el.

Joseph Daul a ținut să îl salute pe Vlad Filat, spunând că știe cât de „importantă este activitatea pe care o desfășoară acesta pentru ca Moldova să realizeze progrese, pentru ca Moldova să avanseze în parcursul său european”.

„România și Moldova sunt despărțite de un curs de apă, dar sunt legate într-un destin comun, acela de a fi membre cu drepturi depline în Uniunea Europeană. Sunt legate într-un destin marcat de contribuția importantă a Uniunii în menținerea păcii. Criza din Ucraina ne reamintește și ea acest lucru. Republica Moldova trece prin momente dificile. Le urmărim cu mare atenție și vă suntem aproape”, a spus acesta.

Joseph Daul a mai spus că „ne trebuie mai multă Europă”. „Ne trebuie mai multă Europă pentru o mai bună guvernanță economică, pentru o mai bună supraveghere a sistemului bancar și pentru garantarea economiilor cetățenilor. Ne trebuie mai multă Europă pentru armonizarea fiscală și socială și pentru evitarea dumpingului social. Ne trebuie mai multă Europă pentru o comunitate europeană a cercetării și inovării, pentru a ne putea spori creșterea economică. Ne trebuie mai multă Europă pentru o comunitate energetică europeană, pentru a ne asigura propria independență energetică”, a spus acesta.

Joseph Daul a mai menținonat că sloganul în această campanie trebuie să fie „Europa nu este o problemă, Europa este soluția”.

„Acesta trebuie să fie sloganul nostru pe întreaga durată a campaniei electorale. Iar PDL este un actor important în cadrul acestei campanii europene. Din acest motiv, lansez un apel către toate partidele politice. Nu trebuie să ne confundăm adversarii. Adversarii noștri sunt socialiștii și populiștii. Trebuie să dăm dovadă de coerență și să nu uităm sub nicio formă că noi suntem mai puternici. În acest fel vom reuși să coagulăm toate forțele în jurul proiectului nostru. În acest fel vom reuși să facem cunoscute propriile noastre valori. În acest fel, PPE va rămâne forța care va face Europa să meargă înainte, la fel ca până acum”, a spus Joseph Daul, în finalul discursului său.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trei femei s-au infectat cu HIV după ce au apelat la Terapia Vampir! Aceasta este...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Codul Muncii modificat oficial. Noi obligații pentru angajatori
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Meteorologii anunță că vremea se răcește și revin ploile