Presemnalizarea radarelor rutiere încinge spiritele. GODINĂ: A modificat legea după ce a fost amendat! ROMAN: Un maestru al tertipurilor milițienești. Prietene, ești dus cu pluta!

Presemnalizarea radarelor rutiere încinge spiritele. GODINĂ: A modificat legea după ce a fost amendat! ROMAN: Un maestru al tertipurilor milițienești. Prietene, ești dus cu pluta!
Publicat: 25/07/2018, 10:57

Marian Godină susține că liberalul a modificat articolul din CODUL RUTIER referitor la amplasarea radarelor, după ce el însuși a fost amendat de autorități. Godină publică o motivarea hotărârii date de instanță în dosarul în care Roman a cerut anularea procesului verbal de contravenție.

„Domnul deputat a ocolit și dumnealui PE CONTRASENS un limitator de viteză montat la o trecere de pietoni din dreptul unei școli, dar a fost filmat de camera unui aparat radar montat pe o mașină de Poliție. A rămas fără permis 60 de zile, a contestat sancțiunea spunând ba că nu a intrat pe contrasens pentru că veneau mașini, ba că a intrat, dar a fost caz fortuit. Instanța mai că-l face mincinos pe față. Domnul deputat se supără și se apucă de schimbat legi. Vă las să vă delectați citind mai jos”, a scris Godină pe Facebook.

Potrivit documentului prezentat de Godină, Florin Roman a fost amendat în 9 februarie 2016 de polițiștii de la IPJ Vâlcea. El a cerut anularea contravenției și a încercat să arate că se situa în imposibilitatea „săvârșirii contravenției, având în vedere că, din sens opus, circulau alte autovehicule și se afla în cazul fortuit și a invocat prezumția de nevinovăție„.

Cererea sa a fost însă RESPINSĂ de instanță, care a constatat că politicianul a încălcat normativele Codului Rutier. Fostul lider al PNL Hunedoara, Florin Roman, a scris ulterior un mesaj pe Facebook, o posibilă REPLICĂ la acuzele aduse de Godină.

Roman vorbește în termeni nu foarte laudativi desprePURTĂTORII DE UNIFORMĂ. „În aceste zile am văzut adevărata față a multor purtători de uniformă, care amenință, înjură, folosesc tot soiul de procese verbale vechi, mizerii și atacuri de «baston» supărați ca mi-am permis să îmi fac treaba, deci să legiferez. Am fost atenționat de un alt inițiator al unei legi similare, care nu a trecut de Parlament, că reacția sistemului va fi una murdară. Sunt obișnuit cu astfel de atacuri. Înțeleg că pot exista și alte opinii, nu înțeleg însă cum oameni puși să apere legea o încalcă, folosind jumătăți de adevăr trunchiate și amenințări în spațiul public. Voi respecta legea și mă voi îndrepta împotriva acestor indivizi care se comportă ca niște interlopi. Argumentul lor este «bulanul» și minciuna. Am văzut trei sondaje pe tema radarelor ascunse în tufișuri: în toate, numărul celor care spun că este o măsură bună este mai mare. Această lege a stat aproape doi ani în dezbatere. Unde ați fost, măi contestatarilor? Ascunși prin boscheți? Un maestru al manipulărilor milițienești spune că am dat o lege pentru mine:))! Prietene, ești dus cu pluta:))! Legea a fost votată de Camera Deputaților! Când faci 12 ani naveta între Alba Iulia și București e imposibil să nu fii agățat de unii milițieni care stau la ciupeală, în timp ce la câteva sute de metri mai departe se întâmplă accidente. Pentru că pe unii nu-i interesează soarta participanților la trafic, ci ciupeala. Atât… din păcate! Nu voi ceda acestor mizerii și voi riposta instituțional împotriva celor care amenință, folosesc instituțiile statului pentru a atac la persoană, doar pentru că nu le convine o lege. Se pare că ministrul de paie al Internelor a pierdut busola, iar o instituție respectată este murdărită de tot soiul de personaje frustrate cu comportament infracțional”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Într-o altă intervenție, Roman acuză polițiștii rutieri că se opun semnalizării radarelor „doar pentru că dispare șpaga„.

Într-o altă intervenție, Roman acuză polițiștii rutieri că se opun semnalizării radarelor „doar pentru că dispare șpaga„.

Grupul Polițiștilor Rutieri nu a rămas însă indiferent. Polițiștiivor să depunăplângere penalăîmpotriva lui Roman,după ce acesta i-a catalogat pe oamenii legii drept„ȘPĂGARI” și „CIUBUCARI”. GPR a transmis și o scrisoare deschisă către Klaus Iohannis, cerându-i șefului statuluisă NU promulge legeacare prevede presemnalizarea radarelor. Potrivit lor, numărul accidentelor (și așa ridicat!) va crește după implementarea acestei legi.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?