Presupuse rude ale cerșetoarei în casa căreia au fost găsiți 100.000 de lei revendică banii

Presupuse rude ale cerșetoarei în casa căreia au fost găsiți 100.000 de lei revendică banii
Publicat: 19/02/2014, 18:14
Actualizat: 02/02/2019, 06:12

Un bărbat în vârstă, din Craiova, care a precizat că este frate al Elenei Gărăiacu, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că nu a știut de moartea surorii sale și că nu a fost anunțat de nimeni despre acest lucru, recunoscând că nu a păstrat legătura cu femeia. Bărbatul nu a apucat să vorbească mai mult pentru că un tânăr care s-a prezentat ca fiind rudă a acestuia l-a urcat într-un autoturism înmatriculat în județul Dolj, interzicându-i să mai vorbească.

Tânărul respectiv a spus ulterior că bătrânul nu are nimic de declarat pentru că „nu poate să vorbească”, el menționând că are documente care să îi ateste gradul de rudenie cu Elena Gărăiacu.

Acesta s-a prezentat cu fratele decedatei și cu alte două femei la sediul Primăriei Târgu Cărbunești, precum și la un notar din oraș, la notarul respectiv făcându-și apariția și un alt pretins nepot al femeii decedate, care a menționat că se numește Dan Gorgotă.

Bărbatul a declarat corespondentului MEDIAFAX că el este rudă cu bătrâna întrucât mama sa a fost soră cu fostul soț al femeii decedate. Gorgotă a spus că în familia sa mai există încă cinci-șase nepoți care doresc să revendice moștenirea Elenei Gărăiacu, acesta precizând că nu cunoaște niciuna din persoanele venite de la Craiova.

Primarul orașului Târgu Cărbunești, Viorel Mihai Mazilu, a declarat, la rândul său, că nu își imagina că moștenitorii bătrânei vor apărea atât de repede în condițiile în care nimeni nu a vizitat-o niciodată pe aceasta în timpul vieții, angajații de la Protecție Socială din cadrul Primăriei fiind singurii care au avut grijă de Elena Gărăiacu.

„Nu voi discuta cu niciunul dintre ei până nu o să îmi arate acte clare din care să reiasă gradul de rudenie pe care îl au cu defuncta. Acum, după ce au văzut în mass-media că bătrâna avea atâția bani vin tot felul de rude. O să le spun să le fie rușine pentru simplul fapt că au lăsat-o în mizerie și nu s-au interesat de ea nici măcar o clipă, iar acum au descoperit dintr-odată că sunt neamuri bune”, a precizat primarul orașului Târgu Cărbunești.

Elena Gărăiacu, în vârstă de 88 de ani, a fost înmormântată, luni, pe cheltuiala Primăriei Târgu Cărbunești, după ce angajați ai instituției au avut grijă de ea în ultimii ani ai vieții, aducându-i mâncare caldă și ceai pe perioada iernii. În locuința bătrânei, autoritățile locale au descoperit, după decesul acesteia, circa 100.000 de lei, cash și în cecuri, femeia fiind însă una dintre cele mai cunoscute cerșetoare din zonă, deși ea primea lunar o pensie de 1100 de lei, bani pe care însă nu îi cheltuia.

Conform primarului Viorel Mihai Mazilu, bătrâna primea asistență socială din partea Primăriei Târgu Cărbunești, toată lumea cunoscând-o pe Elena Gărăiacu drept o persoană săracă. Femeia a fost ajutată de autoritățile locale inclusiv să își reînnoiască documentele de identitate, la două zile ea primind acasă mâncare caldă, oferită persoanelor asistate social.

„Venea tot timpul cu o plasă sau un sac în spinare, peste umăr, și cerșea ori bani ori o bucată de pâine sau ce îi mai dădeau oamenii. Noi am ajutat-o cât am putut, iar acum, când a decedat, asistenta de la Primărie care se ocupa de ea a mers acasă ca să îi caute niște haine mai bune pentru a o înmormânta. Așa a găsit în sacul mamaiei fix 72.000 de lei și 19 cecuri, valoarea totală de acolo fiind de peste 100.000 de lei”, afirmă primarul.

Banii găsiți în locuința bătrânei au fost numărați de trei polițiști și trei localnici pe parcursul a peste patru ore, unul dintre martorii oculari, Constantin Cocheci, care este și consilier local și vecin cu decedata, precizând corespondentului MEDIAFAX că bancnotele erau înfășurate în hârtie de ziar și legate cu sfoară.

„Trei polițiști, eu și încă doi vecini am stat aici la ea în casă peste patru ore ca să desfacem toate motoșinele cu bani pe care le avea. Nu ne venea să credem că sunt atâția bani. Îi avea înveliți în ziare și erau legați cu sfoară. Erau și cupoanele de pensie, nici nu se atingea de vreun leu. Cum îi dădea poștașul așa îi împacheta și îi băga în sacul cu care mergea la cerșit”, a spus Cocheci.

Banii au fost ridicați de polițiști și predați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești, care, la rândul său, a dispus depunerea sumei într-un cont bancar, aceștia putând fi revendicați de eventuale rude în următorul an.

Primarul Viorel Mihai Mazilu declara, marți, că bătrâna nu avea rude și că, cel mai probabil, după ce se vor încheia problemele cu succesiunea, banii vor reveni autorităților locale.

„Ei au fost șase frați, dar niciunul nu a avut copii. Mai are un frate în vârstă la Craiova, dar le-a spus polițiștilor că nu-l interesează absolut nimic pentru că și el este pe moarte. Dacă peste un an de zile, când banii ar putea ajunge în posesia Primăriei, noi vom deveni legal moștenitorii acestei sume, vă asigur de pe acum că toată suma va fi păstrată în acel cont și folosită doar pentru cazuri sociale. De pomană au venit, pe pomeni se vor duce”, mai spunea primarul din Târgu Cărbunești.

Edilul a declarat, miercuri, după apariția pretinselor rude, că le va cere moștenitorilor să suporte cheltuielile de înmormântare și alte cheltuieli făcute de Primăria Târgu Cărbunești, valoarea estimată de Mazilu fiind la circa 20.000 de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât