Presupusul autor al triplului asasinat de miercuri de la Constanța a fost reținut

Presupusul autor al triplului asasinat de miercuri de la Constanța a fost reținut
Publicat: 24/07/2014, 22:27
Actualizat: 28/09/2018, 02:15

Potrivit anchetatorilor, tânărul în vârstă de 21 de ani, acuzat că și-ar fi ucis bunica, mătușa și un văr, lovindu-i de mai multe cu un ciocan și cu un cuțit, a fost audiat de către polițiști, joi, timp de aproape 12 ore, dar nu a declarat nimic, refuzând să vorbească.

El a fost reținut, joi seară, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentat unei instanțe a Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă, fiind acuzat pentru omor deosebit de grav.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Ștefan Alexandru Stoica, în vârstă de 21 de ani, fusese eliberat condiționat din penitenciarul de la Galați în urmă cu zece zile, el fiind condamnat la trei ani de închisoare pentru o tâlhărie.

Conform surselor citate, există informații potrivit cărora tânărul ar fi fost consumator de droguri și ar fi fost tratat în trecut pentru afecțiuni psihice.

Anchetatorii mai spun că la acest moment nu se cunoaște cu exactitate mobilul crimelor, dar sunt luate în calcul mai multe variante. Tânărul ar fi mers acasă, unde locuia și bunica lui, și i-ar fi cerut acesteia bani, știind că bătrâna primise pensia.

„Deocamdată, nu știm cum s-au petrecut faptele. Știm că între suspect, mama și bunica sa exista o stare tensionată, cu multe certuri. Se poate ca acesta să-i fi cerut bunicii bani, știind că primise pensia. Femeia nu a vrut să-i dea și așa a pornit totul. Primele indicii arată că bunica ar fi fost prima omorâtă, cu o lovitură în zona inimii, iar ultimul vărul suspectului. Cu acesta s-a luptat mai mult, date fiind rănile de pe corp. (…) Suspectul locuia la adresa respectivă cu mama și bunica sa. Cealaltă femeie omorâtă era soră cu mama suspectului, iar tânărul era un verișor”, au declarat sursele citate, care au precizat că în casă a fost găsită o sumă de bani, care ar putea proveni din pensia femeii.

Anchetatorii mai afirmă că tânărul, Ștefan Alexandru Stoica, a avut o copilărie grea, cu bătăi repetate, iar crimele comise par a fi urmare a acestor tensiuni acumulate.

„Trupurile victimelor au multiple urme de lovituri, erau practic hăcuite. Urmează ca necropsia să stabilească numărul exact de lovituri primite de fiecare victimă. Acest aspect indică un dezechilibru al autorului. (…) Se pare că mama acestuia și poate și bunica îl băteau în copilărie, chiar în fața amicilor și colegilor de școală, și de aici s-a acumulat frustrare. El a fost un tânăr izolat și singuratic, care căuta să iște scandal, iar în timp a devenit foarte violent”, mai spun anchetatorii.

Ștefan Alexandru Stoica a dispărut după comiterea crimelor, fiind prins de polițiști joi dimineață, după aproximativ 12 ore de căutări. El a fost găsit în comuna Cumpăna, pe o bancă, în fața casei în care locuiește un fost coleg al acestuia din penitenciar.

Până în prezent, el nu și-a recunoscut faptele.

„Suspectul și-a petrecut noaptea la un fost coleg de pușcărie, care nu știa despre faptele acestuia. A mers seara la acesta, au consumat băuturi alcoolice și apoi s-a culcat liniștit. Dimineață, când a fost găsit de polițiști, ieșise pe o bancă, în fața porții. Nu și-a recunoscut faptele. Mai mult, întreba ce avem cu el, de ce îl luăm la audieri”, au mai spus surse din rândul anchetatorilor.

Crimele au fost comise miercuri seară, într-o locuință situată în cartierului Km. 5 din Constanța, victimele fiind descoperite de o rudă care a anunțat apoi Poliția.

Victimele erau pline de sânge și se aflau pe o canapea, iar lângă acestea au fost găsite un cuțit de bucătărie și un ciocan, cel mai probabil armele crimei.
Oamenii legii au identificat victimele ca fiiind o bătrână de 81 de ani, proprietara casei, fiica acesteia, de 57 de ani, și un nepot al celor două, în vârstă de 19 ani. Inițial, s-a crezut că este vorba despre un dublu asasinat comis de tânărul de 19 ani, care apoi s-a sinucis. Ulterior, după mai multe ore de cercetări, polițiștii au stabilit că asasinul ar fi un alt nepot al femeilor, Ștefan Alexandru Stoica.

Bărbatul a fost căutat de polițiști toată noaptea, fiind blocate ieșirile din municipiu.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple