Prețul chiriilor A EXPLODAT. Cu câți bani au ajuns să închirieze românii locuințe

Prețul chiriilor A EXPLODAT. Cu câți bani au ajuns să închirieze românii locuințe
Sursă Foto - Pixabay
Publicat: 09/04/2023, 11:45

Prețul chiriilor a explodat anul acesta, iar în mai toate orașele din România, inclusiv în București, românii cu greu își mai pot permite locuințe decente.

Luna martie a început cu un interes crescut pentru chirii, românii vizualizând cu 8% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare față de luna februarie, conform datelor unei platforme de imobiliare.

Interesul utilizatorilor se confirmă și prin numărul de contactări care a crescut cu 10% față de luna anterioară, respectiv cu 1% față de aceeași lună a anului trecut, potrivit datelor Storia.ro.

În luna martie s-au înregistrat scăderi ale prețurilor chiriilor în majoritatea sectoarelor din capitală, în general la apartamentele de trei și patru camere.

De asemenea, cea mai mare creștere a prețului mediu se observă la apartamentele cu patru camere din sectorul 6, unde prețurile au crescut cu 10%, iar cea mai mare scădere se înregistrează tot la cele cu patru camere, în sectorul 2 (-8%).

Astfel, prețurile medii pentru închirierea unei garsoniere s-au încadrat între 266 de euro, în sectorul 5 și 380 de euro în sectorul 1.

Apartamentele cu două camere au avut prețuri medii cuprinse între 400 de euro, în sectorul 6 și 600 de euro în sectorul 1, iar cele de trei camere au avut prețuri medii cuprinse între 500 de euro în sectoarele 4 și 6, și 850 de euro în sectorul 1.

În categoria apartamentelor de patru camere, prețurile medii s-au încadrat între 550 de euro în sectorul 6 și 1900 de euro în sectorul 1.

Sursă Foto – Storia.ro

În luna martie, prețurile chiriilor din cele mai mari orașe din țară s-au menținut în general constante, comparativ cu luna anterioară. Cele mai mari scăderi ale chiriilor au fost observate în cazul apartamentelor de trei camere din Cluj-Napoca, unde prețul mediu solicitat este cu aproximativ 8% mai mic, dar și în Arad, în cazul garsonierelor, unde prețul mediu a scăzut cu 6%.

În același timp, cele mai mari creșteri de la o lună la alta s-au înregistrat în Constanța, la garsoniere (10%) și la apartamentele cu trei camere (7%), dar și în Arad la apartamentele cu două camere (7%).

În Cluj-Napoca, chiriile medii au rămas constante de la o lună la alta pentru garsoniere și apartamente cu două camere, în timp ce prețul mediu pentru apartamentele cu trei camere a scăzut de la 650 de euro (în februarie) la 600 de euro (în martie).

Prețul mediu de închiriere pentru garsoniere a crescut cu 48%

Prețul mediu de închiriere a unei garsoniere a crescut cu 6% în Brașov, ajungând la 300 de euro/lună.

În Constanța s-au înregistrat creșteri în cazul garsonierelor (10%) și la apartamentele cu trei camere (7%), în timp ce prețul mediu al chiriilor la apartamentele cu două camere a stagnat.

În doar un an, prețul mediu de închiriere pentru garsoniere a crescut cu 48%.

În Timișoara se observă o creștere a prețului mediu la garsoniere cu 5% față de luna anterioară, în timp ce prețul mediu al apartamentelor cu trei camere a scăzut cu aproximativ 2% – de la 410 euro la 400 de euroÎn ambele orașe putem observa o stagnare a prețului mediu pentru chirii, la toate categoriile de apartamente.

În Oradea s-a majorat cu 6% prețul mediu al apartamentelor cu trei camere, în timp ce prețul mediu al garsonierelor și al apartamentelor de două camere rămâne în general stabil.

În Craiova s-au înregistrat stagnări în cazul apartamentelor cu două și trei camere, în timp ce prețul mediu pentru garsoniere a crescut cu 2%.

Prețurile medii pentru chirii au crescut în cazul apartamentelor cu două camere (7%) și al apartamentelor cu trei camere (5%), în timp ce prețul mediu al garsonierelor a scăzut cu 6%.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor