Prezidențiabila Dăncilă: Aderarea la Schengen, la zona euro și vizele pentru SUA, trei obiective majore

Prezidențiabila Dăncilă: Aderarea la Schengen, la zona euro și vizele pentru SUA, trei obiective majore
Publicat: 21/11/2019, 19:30

„În domeniul politicii externe, al apărării și securității naționale, în care președintele României are atribuții clare, am o viziune clar conturată și am trei obiective ferme. Obiectivele mele de care mă voi preocupa personal sunt aderarea la spațiul Schengen, aderarea la zona Euro și vizele pentru SUA. Aceste obiective fac parte dintr-un poachet amplu de obiective cuprinse în programul meu prezidențial. În calitate de președinte al României, în termen de cel mult șase luni de la învestitură, îmi iau angajamentul de a prezenta în fața Parlamentului o strategie națională de apărare a țării, adaptată nevoilor și așlteptărilor românilor de pretutindeni. Cele trei obiective majore sunt întărirea parteneriatului strategic cu SUA, consolidarea profilului României în cadrul NATO și al UE, creșterea profilului României în regiunea extinsă a Mării Negre în vederea asigurării securității regionale”, a spus Viorica Dăncilă, în cadrul unei conferințe de presă.

Ea a adăugat că persoanele acuzate de fapte grave sau cele condamnate de fapte de corupție nu vor beneficia sub nicio formă de clemența prezidențială.

Prezidențiabilul PSD a precizat, totodată, că va organiza trimestrial și de câte ori va fi necesat ședințe CSAT, în maxim 24 de ore de la apariția unei urgențe.

„Vreau să îmi iau un angajament ferm în fața românilor și vreau să o fac cu mâna pe Constituție, pe care nu o voi încălca niciodată așa cum a făcut actualul președinte. Voi începe demersurile încă din prima zi pentru a renunța la imunitatea în fața legii, acordată președintelui României. Un președinte cinstit nu are nevoie de imunitate. Voi repsecta fiecare român, indiferent de vârstă, nivel de pregătire, origine etnică, religie sau meseria pe care o are. Voi promova anteprenoriatul și capitalul românesc ca principali vectori ai dezvoltării României. Voi promova clasa de mijloc, comercianții, turismul, fermierii, toate categoriile. Voi face cel puțin două vizite pe lună în teritoriu pentru a discuta direct cu cetățenii. Voi organiza trimestrial audiențe directe cu cetățenii României”, a subliniat Dăncilă.

De asemenea, liderul PSD a afirmat că va fi un președinte reformator.

„ Voi avea încă din prima zi un dialog cu românii din țară și diaspora, cu reprezentanții mass-mediei, cu reprezentanții societășii civile, sindicatele și patronatele. Biroul meu va fi printre oameni, așa cred că trebuie să fie un președinte, implicat, care să stea mereu în mijlocul oamenilor. Mandatul meu va fi cel al președintelui reformator. Voi deschide porțile pentru toate forțele politice constructive, pentru presă, pentru tineri talentați și capabili, pentru oameni de cultură, pentru proiectele și sesizările societății civile, alături de care voi iniția proiecte de reformă în toate domeniile cheie. Mandatul meu va fi cel al președintelui pentru care interesul comun primează. Voi iniția consultări permanente cu societatea civilă și cu autoritățile și instituțiile statului pentru a găsi un numitor comun. Este democratic și ca atare obligatoriu ca voința majorității să fie cea care contează. Mandatul meu va fi cel al președintelui care asigură dialog și transparență instituțională. Încă din prima zi, activitatea președintelui va fi fpcută publică pentru toți cetățenii țării”, a mai spus Dăncilă.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
EXCLUSIV PAPARAZZI | Cu cine am 'prins-o' pe Irina, după despărțirea de Dragnea
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
'Era varză' Nuțu Cămătaru s-a iubit cu Nicoleta Luciu și Monica Gabor
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Masca la exterior ar putea fi eliminată!
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Profeția teribilă făcută în România! Anunțul venit astăzi, 7 decembrie: "Nu vă pariați viața!"
Dan Negru nu va uita cât va trăi data de 7 decembrie 2021. La 50...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...