• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad și familia sa au decedat într-un accident în Slovenia

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad și familia sa au decedat într-un accident în Slovenia
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Flavius Chiș, a decedat în urma unui accident rutier petrecut pe o autostradă din Slovenia, în care și-au mai pierdut viața soția sa, fiul său în vârstă de cinci ani și soacra sa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consiliul Superior al Magistraturii și-a exprimat, marți, „profundul regret pentru încetarea fulgerătoare din viață a domnului Flavius Corneliu Chiș, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate”.

„Dumnezeu să-l odihnească!”, scrie Consiliul Superior al Magistraturii.

Totodată, colectivul parchetelor de pe lângă instanțele de judecată din județul Arad a transmis, marți, un anunț de condoleanțe, în care arată că își exprimă „profundul regret pentru încetarea din viață a domnului prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Chiș Flavius Corneliu, a soției și a fiului acestuia, victime ale unui grav accident de circulație”.

Potrivit presei slovene, accidentul a avut loc în apropiere de Ljubliana, pe autostradă, unde autoturismul în care se afla prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Falvius Chiș, împreună cu familia sa, a fost izbit de o autocisternă condusă de un șofer care a fugit de la fața locului și care este căutat de polițiști.

Conform Direcției de Poliție din Ljubljana, accidentul s-a petrecut, luni, în jurul orei 11.30 (12.30, ora României), în apropiere de Logatec, un oraș situat la sud-vest de Ljubljana.

Poliția slovenă face apel la martori să ofere informații pentru a-l prinde pe șoferul autocisternei, în vârstă de 51 de ani, care a fugit pe jos de la locul accidentului, acesta fiind îmbrăcat în pantaloni albaștri și bluză roșie.

Colegii victimei au declarat corespondentului MEDIAFAX, că Flavius Chiș, care avea 44 de ani, plecase în vacanță cu familia. Soția avea 35 de ani, iar fiul lor avea cinci ani și în toamnă ar fi mers pentru prima dată la școală. În accidentul din Slovenia a murit și soacra procurorului, în vârstă de 60 de ani.

„Este șocant să primim o astfel de veste despre un om pe care îl văzuserăm nu de mult”, a spus o colegă a victimei.

Flavius Chiș urma să devină prim-procuror din 15 iulie, după ce a câștigat un concurs, iar în ultimii ani a fost și purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Conform presei slovene, autoturismul în care se afla Chiș era oprit pe banda de urgență, iar o autocisternă l-a lovit și l-a proiectat în stâncile de la marginea autostrăzii.

În acident a mai fost implicat un autoturism din România, ai cărui ocupanți ar fi fost prieteni ai victimelor, care îi însoțeau în vacanță. Este vorba despre două persoane care au fost rănite și sunt internate în Slovenia.

Inchide