Prima inițiativă a lui Traian Băsescu în calitate de membru PMP: „Nu îmi place asta”

Prima inițiativă a lui Traian Băsescu în calitate de membru PMP: Nu îmi place asta
Publicat: 10/10/2015, 14:56

„Congresul din 24 octombrie, foarte important, trebuie să fie un Congres de relansare a partidului, pe de-o parte, și care să aibă și semnificația lui în schimbarea denumirii, care mie nu îmi place că este PMP. Sigur, vă consult și pe voi, cred că Mișcarea Populară este suficient, lăsând electoratului posibilitatea să opteze. Nu ar trebui să avem un singur curent de dreapta”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu.

Traian Băsescu a afirmat că România nu trebuie guvernată în funcție de doctrine, ci de priorități, lucru care se întâmplă în majoritatea statelor europene.

„Prioritățile nu prea țin cont de culoarea politică”, a spus fostul președinte, adăugând că nicio doctrină nu poate spune că nu ne sunt necesare autostrăzi, că nu trebuie modernizat sistemul de sănătate sau de educație, că „unirea cu Moldova nu este o prioritate și că ea nu trebuie construită și să avansăm în direcția aceasta”.

„Trebuie să acceptăm că în interiorul Mișcării Populare pot fi curente și mai la stânga și mai la dreapta, decât, spre exemplu, opțiunea de dreapta pe care eu o afișez fără reținere”, a subliniat Traian Băsescu.

De asemenea, fostul șef de stat, recent înscris în PMP, a spus că sistemul cotelor încurajează afluxul de migranți în Europa și că „UE este într-un moment de cumpănă”.

„Cred că UE este într-un moment de cumpână. Suntem în anul 2015, dar care vor fi cotele în 2016, 2017. Cred că abordarea cotelor este una falimentară care va duce la pierderea coeziunii UE”, a susținut el.

Traian Băsescu a mai spus că Europa a fost lovită de două evenimente care i-au afectat profund coeziunea, primul, criza economică și criza zonei euro și, al doilea, criza migranților.

„Este imperios necesar ca România să își pregătească pozițiile față de transformările UE, care în mod cert pot urma acestor crize”, a mai spus fostul președinte, care nu a exclus accentuarea crizei securității generate în UE din pricina situației din Ucraina și din Transnistria.

Traian Băsescu a mai afimat că, în perioada următoare, PMP va trebuie să creeze și să genereze „o dezbatere, dar și un punct de vedere legat de Europa”, adăugând că singura soluție pe care o are UE să rămână unită este crearea Statelor Unite ale Europei, proiect care ar fi împidicat de lideri europeni care cer „mai multă Europă”, dar spun nu intrării României și Bulgariei în Schengen.

„Dacă pe problema intrării în spațiul Schengen avem o problemă politică, în privința intrării în zona euro nu avem o problemă economică, suntem o țară stabilă, cu toate criteriile de la Maastricht îndeplinite”, a spus el.

Traian Băsescu a adăugat că preocupările PMP nu vor fi legate doar de pregătirea alegerilor, ci partidul va trebui să genereze idei și soluții pentru România.

„Treaba noastră nu vor fi numai alegerile, esențiale, de astfel, pentru creșterea partidului, ci trebuie să generăm idei și soluții pentru România”, a spus Traian Băsescu.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Travis Kelce devine cel mai bine plătit jucător din NFL. Taylor Swift este cea care...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ