Prima licitație de proiecte la programul UE de cooperare transnațională ar putea avea loc în martie

Prima licitație de proiecte la programul UE de cooperare transnațională ar putea avea loc în martie
Prima licitație de proiecte în cadrul Programului Operațional de Cooperare Transnațională Sud-Estul Europei, ar putea avea loc în luna martie, a anunțat, luni, Ministerul Dezvoltării.
Publicat: 15/02/2012, 11:43
Actualizat: 26/07/2012, 08:41

Prima licitație de proiecte în cadrul Programului Operațional de Cooperare Transnațională Sud-Estul Europei, programat pentru o perioadă de șapte ani și care beneficiază de un buget total de 245 de milioane de euro, ar putea avea loc în luna martie, a anunțat, luni, Ministerul Dezvoltării. Comisia Europeană a adoptat programul la 20 decembrie.

Din bugetul total al proiectului, contribuția Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, este de aproximativ 206 milioane de euro, iar cea a celor opt state membre partenere în program este de circa 38 milioane de euro.

Programul va fi implementat printr-un sistem de management comun, coordonat de către Autoritatea de Management din Ungaria, cu sprijinul Secretariatului Tehnic Comun și al Autorităților Naționale din statele partenere. Statele cuprinse în aria de cooperare a programului sunt Albania, Austria, Bosnia, Bulgaria, Croația, Grecia, Italia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Slovacia, Ucraina și Ungaria.

Axele prioritare sunt sprijinirea inovării și antreprenoriatului, protecția și îmbunătățirea mediului înconjurător, îmbunătățirea accesibilității, dezvoltarea sinergiilor transnaționale ale zonelor cu potențial și asistență tehnică pentru implementarea programului și creșterea capacității.

Începerea negocierilor cu UE pentru participarea României în cadrul programului a fost aprobată de Guvern la sfârșitul lunii mai a anului trecut. Valoarea programului pentru România se ridică la circa 83 de milioane de euro, din care 70 de milioane de euro reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar circa 13 milioane euro reprezintă co-finanțarea statului român.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro